E tapasztalat megszerzésének egyik módja, ha eleve nincs hűtőszekrényünk, vagy jó hideg kamrában tarthatjuk frissen a zöldségeket, gyümölcsöket. A másik egy modern konyhába is simán beilleszthető polccsalád, melyet Jihyum Ryou koreai dizájner elődeink gyakorlati tapasztalataiból kiindulva alkotott meg. A környezetbarát polcok amellett, hogy szépek, frissen tartják a rajtuk/bennük tárolt élelmiszereket. A projekt elnevezése „Save Food From The Fridge”, célja pedig, hogy felhívja a figyelmet a túlzott energia- és élelmiszer-fogyasztásra.

app.jpg 

A fenti képen látható méhviasszal kezelt juharpolcban az ajtóval fedett alsó részben a burgonya sötétben sokáig eláll, míg a felső rész lyukaiban az almát tarthatjuk frissen. Azért azt halkan jegyeznénk meg, hogy az öregek szerint e két termést nem jó egymás mellett tárolni, mert az alma átveszi a krumpli szagát.

aub.jpg

A rács alatti üvegtálcába és a kis üvegtölcsérbe töltött víz pótolja az elpárolgott nedvességet, így tartva frissen a zöldségeket.

root.jpg

A finom homok függőlegesen tartja a répát és a hagymát, az üvegtölcséren át pedig folyamatosan biztosítható a megfelelő nedvesség.

egg.jpg

A tojástartó polcon az üvegtégelybe öntött vízben folyamatosan ellenőrizhetjük, melyik tojást ideje már felhasználni. A friss lesüllyed az üveg aljára.

Nálunk most éppen vészhelyzet miatt az egész házban elzárták a gázt, úgyhogy fűtés híján ilyen dizájnos megoldások nélkül is nyugodtan kint hagyhatunk minden zöldséget és gyümölcsöt, de azért tetszik.

Forrás