Az most a Hungexpo területe, ahol az éppen zajló AGROmashEXPO látogatóit tényleg egy „levegőben lógó” traktor fogadja a bejáratnál. Az év első nagyszabású agrárkiállítása mindig rengeteg látogatót vonz: egyrészt ilyenkor még nincs a földeken munka, másrészt kicsiben-nagyban gazdálkodók ekkorra már nagyon hiányolják a kapcsolatot a kerttel, a földdel. Harmadrészt meg vannak a hozzám hasonló „se földje, se kertje” típusok, akik egyszerűen csak szerelmesek ezekbe a hatalmas gépcsodákba.

Akármelyik csoportba is tartozzon az ember, a rendezvény idén sem okoz(ott) csalódást. A kiállítás területét szinte teljesen ellepték a gépdínók, csillogó-villogó traktorok, vetőgépek, boronák stb.

Nyilván alig 1,5 méteres "magasságom" is közrejátszik abban, hogy teljesen lenyűgöznek ezek az óriásgépek. De amúgy is, ki tudna ellenállni egy Gripennek, vagy Lamborghininek, esetleg egy lánctalpas, kéményes traktornak! 

Egyedül a színválasztás okozhat fejtörést (így, hogy árcédulákat nem néztem...)

Az idei nagy kedvencem pedig erre az űrmanóra hajazó permetezőgép lett:

Bár a kiállításnak része a Magyar Kert és a Szőlészet és Pincészet szakkiállítás, de nagyon kicsi területen, így a felhozatal sem akkora. Mondjuk, szerszámokat, pálinkafőzőt, hordót, magozót, és ami a legfontosabb: kapanyelet lehet kapni!

Szakkönyvet venni most nagyon megéri

Aki kedvet kapott, ma és holnap még kilátogathat a kiállításra. Diákok, nyugdíjasok és 10. kerületi lakosok potom 500 forintért bemehetnek, és ha szerencsések, akár új vödörrel és egy rövid nyelű lapáttal is gazdagodhatnak, amiket ajándékba osztogatnak (a lapát már tavaly is nagy talány volt nekem, mert max. térden csúszva lehet vele havat hányni, de lehet, csak én nem tudom, mire való…).

További tudnivalók a kiállítás részleteiről itt.

Ha tetszett a bejegyzés, oszd meg ismerőseiddel és csatlakozz a Kapanyél Facebook-közösségéhez!