Közeleg a Halloween, sokan már lelkesen faragják az erre a célra szolgáló nagy narancssárga tököket, mások meg azon fanyalognak, minek nekünk megint egy amerikai ünnep, van nekünk így is elég. Pedig a töklámpás készítés nálunk sem volt ismeretlen: öregek mesélik, gyerekkorukban aratáskor a földeken maradt sütőtökökből ők is faragtak vicces fejeket. 

tökmező.jpg

Így vagy úgy, az tagadhatatlan, hogy a narancssárga tökök magukban vagy az ősz egyéb színpompás terméseivel, leveleivel kiegészítve nagyon szép látványt nyújtanak kint és bent. Ezért mindenképpen érdemes kihasználni az ilyenkor jellemző tökdömpinget egy kis díszítésre.

díszes ősz.jpg

Aki - hozzám hasonlóan - nem tartja magát elég ügyesnek, vagy csak nem akar babrálni a faragással, egyszerűbb módszereket is választhat. Én most nagy kedvencek társítására kerestem ötleteket: tök - pozsgások - falevelek.

A legegyszerűbb, ha a formás tökökre egyszerűen felragasztunk szép őszi leveleket.

levéllel.jpg

tökdísz.jpg
levelekkel2.jpg

A másik nagyon egyszerű módszer, ha pozsgásokat ragasztunk a tökökre. Akinek csak kevés kövirózsa nő  kertjében, szét is szedhet egy levélrozettát:

CREATE-FLOWERS-FROM-SUCCULENTS.jpg

Ha meg túlburjánzik a sziklakertünk, bánhatunk nagyvonalúbban az alapanyagokkal.

monogram-pumpkin-with-succulents.jpg

De ha dekorálás közben mégis elragadna bennünket a kertészkedés heve, ne fogjuk vissza magunkat, nyugodtan be is ültethetjük a levágott fejű tököket. A kivájt részbe célszerű egy műanyag virágcserepet rakni, és abba ültetni, így tovább megmarad a dizájn, ráadásul a kompozíciót egyszerűen kiemeljük, ha a tök már nem bírja  a gyűrődést.

beültetve1.jpg

lámpával.jpg

paint-faces-on-pumpkins.jpgArcot festeni könnyebb, mint faragni.

988394d24126f762a9da30e8fb10b5fc.jpgAztán, ha belejöttünk...

fejek.jpg...a lejtőn nincs megállás!

Jó munkát!

Képek forrása a fotókra kattintva