Egy ideje elhanyagoltam a csírákat, de ez csak az írásra vonatkozik. A magocskák mindeközben lelkesen kelnek kifele, csak dokumentálnom kell az eseményeket.
Jöjjön hát még egy nagy kedvencem, a retekcsíra, mely már 3-4 nap után fogyasztható.

 
 1. nap 2. nap
  
 3. nap 4. nap

Az eljárás ugyanaz, mint a többi csíránál: egy tálhoz 2-3 evőkanál magot megmosok, jól lecsepegtetem, nehogy bepenészedjen, és ezt naponta kétszer megismétlem. Világos helyen – de nem tűző napon – tárolom. Amikor kicsírázott, vajas, zsíros kenyéren, salátákba keverve élvezem jótékony hatásait. A húsvéti sonka mellé piros retekkel együtt tálalom.

A retekcsíra természetes antibiotikum, elősegíti a felesleges nyálka eltávolítását. Elindít egy tisztító folyamatot, kiüríti a bélférgeket, tisztítja a légzőszerveket, a nyálkahártyát, ezzel gyógyítja a megfázást, homlok-, orrmelléküreg-dugulást, lassan elhúzódó asztmát.
Reumás fájdalmak kezelésére készítsünk pakolást összeturmixolt csíra és liszt keverékéből.
A bélflóra szereti a retek anyagait, rothadásgátló és antiszeptikus hatású. Kis mennyiségben étvágygerjesztő, hatásos húgyhólyag-, vese- és májtisztító, segít egyes vese- és epekövek eltávolításában, beleértve az epehomokot is.
 

Magas foszfáttartalmú vegyületei elmulasztják a pattanásokat, tisztítják, szépítik a bőrt.
Lányok, Asszonyok! Együnk retekcsírát, plusz a hétfői locsolás, és a hervadásnak annyi!