Ha megakadtunk a gyepgondozásban, nem tudjuk, hogyan ültessük szét elburjánzott évelő növényeinket, régóta szeretnénk egy rózsalugast, de nem mertünk belevágni, mindenhez megtaláljuk a megfelelő szakirodalmat a Cser Kiadó akciós kertészeti könyvei között.

Ha nem akarjuk vegyszerekkel bombázni növényeinket, vagy csak kipróbálnánk más módszereket is, a biokertészkedéshez is találunk útmutatót. Fűszernövényeinket nemcsak egymás mellé ültethetjük, építhetünk spirált is, így kertünk dísze lehet az illatos „csiga”.

A Fagyosszentek elmúltával már bármit kiültethetünk, a zöldségféléket és a virágokat sem érheti nagy kár. Egynyári virágágyások kialakításához találunk ötleteket, közben játszhatunk az illatokkal is, a növények telepítésénél figyelhetünk arra, hogy kertünk lepke- és madárbarát legyen.

A könyvek segítségével az erkélyen is berendezhetjük konyhakertünket, teraszunkra mediterrán hangulatot varázsolhatunk.

Májusban kezdődik a kártevőkkel és kórokozókkal folytatott véget nem érő harc. Egy-egy csatát azért megnyerhetünk, melyhez stratégiai tanácsokat is találunk a kínálatban.

Ezermester kertészeknek is érdemes körülnézni: kerti bútorok, pergolák, szerszámkamrák, komposztérlelők, üvegházak építéséhez találnak segítséget. A megfelelő könyvvel kerti tó kialakítása vagy kenyérsütő kemence építése sem lehetetlen.

A tavasz a növekedés időszaka, a Cser Kiadónál pedig a kedvezmények nőnek. 5 vagy több könyv vásárlása esetén már majdnem fél áron juthatunk rendkívül hasznos tanácsokhoz. A fent felsorolt témákon kívül még nagyon sokféle könyv közül válogathatunk, úgyhogy érdemes körülnézni a kiadó webáruházában. Az akció május 20-ig, vasárnapig tart.

Jó böngészést, jó kertészkedést!