MTD_Fejlec_02.jpg

Úgy tűnik, a tavasz idén el is marad, a télből egyenesen a nyárba csöppenünk. A növények is szemmel láthatóan próbálják hirtelen behozni a lemaradást, így aztán egyszerre virágzik, burjánzik a kora tavaszi és a májusi virág, beindult a fű, vele a gyomok is, pedig még a télen elszaporodott moha is rajta van. Ideje hát a gyepet kicsit átszellőztetni.

gyepszellőztető.jpg

A gyeplazítás biztosítja a fű szellőzését és megakadályozza a filcesedést, ami ideális környezet lenne a káros gombák és a moha számára. Ha a gyökereket nem éri elég oxigén és víz, a gyep elveszíti egészséges külsejét és szép zöld színét. Ennek oka az, hogy egy idő után a fűnyírást követően a gyökerek tövénél ottmaradt kaszálék összetapad és elzárja a víz, a fény és az oxigén útját a gyökerekhez. Így a gyep nem jut a számára szükséges tápanyagokhoz. Éppen ezért fontos, hogy ezt rendszeres gyeplazítással megakadályozzuk. Ehhez ma már remek gépeket használhatunk, vagy akár bérelhetünk is.

A hidegigényes zöldségfélék vetéséről ugyan lemaradtunk, de szabadföldbe kerülhetnek már a mángold, a bimbóskel, a kobakosok vagy a bab magjai, olyan illatos kúszónövények, mint a hajnalka vagy a szagosbükköny magjai, ahogy a karalábé- és a káposztapalánták is.

LN-M_ZM 30 use d.jpg 

A vetés, palántázás előkészítéséhez és az ezzel párhuzamos gyomláláshoz használhatjuk a régi, szálkás nyelű kapát vagy a rozsdás lapátot, de van jobb megoldás. Most akár egy nyéllel is használhatunk több szerszámot: multi-star® rendszer mini sorozatából 3 fajta könnyű, kis nyeléhez praktikus fejrészeket csatlakoztathatunk, attól függően, hogy éppen gyomlálni, ültetőgödröt ásni vagy esetleg sírt gondozni szeretnénk.

 multi-star mini.jpg

Ezek a korszerű szerszámok egyrészt szépek, másrészt a speciális kialakításnak köszönhetően nem törik fel a tenyerünket, az ujjaknak kialakított rész olyan kényelmes fogást biztosít, hogy a vízhólyagokat elfelejthetjük.

LN-M_ZM 30 use c.jpg 

A kis, kézre való szerszámokat jól használhatjuk akkor is, ha erkélyünket vagy teraszunkat szeretnénk balkonládákkal díszíteni, vagy csak szobanövényeinket kell átültetni. Az aprómunkához kiválóan illő nyelekkel és mini-szerszámfejekkel tisztább munkát végezhetünk úgy, hogy különösebben még csak el sem fáradunk.

Mindenféle mini kerti szerszám a WOLF-Garten kínálatában!

WG_Logo_bis-up_to_60mm_4c másolata.jpg