Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Egyre népszerűbb a kerti hulladékok otthoni feldolgozása, a komposztálás. Mind többen jönnek rá, hogy nem kell feltétlenül megszabadulni, zsákokba, kukákba gyömöszölni, vagy az erdő szélére cipelni a gyakran hatalmas mennyiségű őszi levelet, lekaszált füvet és a sokféle kerti szemetet. Aki végül rászánja magát, legjobb, ha ősszel kezdi. Ugyanis ilyenkor képződik a legtöbb komposztalapanyag: falevél, faág, fogyasztásra nem alkalmas gyümölcs és más terménymaradvány.

Az Európai Unió statisztikája szerint a hulladékok több mint 40 %-a szerves anyag. A biohulladék feldolgozására számos megoldás létezik, amelyekkel minőségi szerves trágyát, energiát vagy alternatív üzemanyagot állíthatunk elő. Ezek közül általában technikai vagy gazdasági okokból nem mind érhető el.

Cikk6_kép1.jpg

A legismertebb és leginkább megvalósítható természetes folyamat a komposztálás, amely a mikroorganizmusok, víz és oxigén közös tevékenysége következtében humusszá alakítja a szerves hulladékot. Az eljárást három csoportba oszthatjuk:

Hirdetés

Közösség

Szeretjük

Kapanyel.png
szineslogo.png

Szakértőink

Kérdésekkel, problémákkal fordulhattok közvetlenül szakértőinkhez:
Bálint Károly Czauner Péter
kertépítő kertészmérnök
Vagy észrevételeiteket, kérdéseiteket megoszthatjátok velünk is:

Hirdetés

Utolsó kommentek

Könyvajánló

Feedek