Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Szerencsés, akit nem szeretnek a szúnyogok, és meleg nyári estéken nyugodtan ücsöröghet, beszélgethet a szabadban. Én ilyen vagyok, a gyerekekre cserében azonban sormintát szúrkálnak ezek a mohó nőstények.

Korábban már írtunk itt néhány növényről, amelyekkel védvonalat építhetünk ki az ücsörgés helye körül. Ha ez nem lenne elég, a biztonság kedvéért gyorsan összedobhatunk néhány szúnyogriasztó gyertyát.

Formás kis üvegekbe tegyünk mentát/rozmaringot/levendulát/citromfüvet, töltsük fel vízzel, tegyünk a tetejére ctrom- és vagy lime-szeleteket, és biztos, ami biztos, csepegtessünk rá egy kis citronellaolajat. A végén jöhet az úszógyertya, majd várjuk a hatást. 

Ha úgy érezzük, hogy az így nem elég, magunkra is cseppenthetünk az illóolajból. A szúnyogok elvileg utálják a citronellaillatot. Ha egy-egy példány mégsem tud erről a tulajdonságáról, legalább jó illatúen töltöttük az estét.

Ha tetszett a bejegyzés, oszd meg ismerőseiddel és csatlakozz a Kapanyél Facebook-közösségéhez!

Bár a hivatalos jelentések szerint sok helyen folyik már a szúnyogok gyérítése (szép szó, kifejezi a vérszívókkal folytatott szélmalomharc lényegét…), főleg, aki vízhez közel tölti a nyarat, nem biztos, hogy érzi ennek bármilyen hatását. Szerencsére van jó néhány növény, amelyek illata az emberi orrnak kellemes, a szúnyogok (meg egyéb repülő kellemetlenkedők) viszont utálják, így ezekből érdemes ültetni a bejárathoz, az ablak alá, és/vagy a kertbe, ahol ücsörögni szoktunk.

Csombormenta

Hirdetés

Közösség

Szeretjük

Kapanyel.png
szineslogo.png

Szakértőink

Kérdésekkel, problémákkal fordulhattok közvetlenül szakértőinkhez:
Bálint Károly Czauner Péter
kertépítő kertészmérnök
Vagy észrevételeiteket, kérdéseiteket megoszthatjátok velünk is:

Hirdetés

Utolsó kommentek

Könyvajánló

Feedek