Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Az áprilisban elvetett csillagtök (patisszon vagy püspökkalap) most már folyamatosan szedhető. Ez a Dél- és Közép-Amerikából származó, melegigényes, lágy szárú tökféle főként Franciaországban és a mediterrán országokban közkedvelt, de nálunk is egyre nagyobb népszerűségnek örvend. A piacokon manapság már egész nyáron kapható. Húsa kellemesen ropogós, íze semleges, így nagyon sokféleképpen elkészíthető, hiszen minden csak a fűszerezésen múlik.

A zsenge példányokat meghámozni sem kell, a nagyobbakat viszont igen, és a magjukat is ki kell szedni. A frissen szedett fejek hűtőben 8-10 napig elállnak. Augusztus végétől már nem szedem, hagyom 1-2 kg-osra megnőni. Betakarításkor a kocsány levágott végére gyertyát csepegtetek, a pincébe teszem, ahol februárig is eláll.

Ideje visszatérni az egyik nagy kedvenchez! Rendkívül szapora növény: magját május elején vetettem, és június vége felé már főztem belőle. Innentől kezdve nincs megállás, egész nyáron szedjük, esszük. Nem lehet megunni! Késő őszig folyamatosan kapható, érdemes kísérletezni vele, hiszen annyira semleges ízű, hogy olyan lesz, amilyenre fűszerezzük.

Hirdetés

Közösség

Szeretjük

Kapanyel.png
szineslogo.png

Szakértőink

Kérdésekkel, problémákkal fordulhattok közvetlenül szakértőinkhez:
Bálint Károly Czauner Péter
kertépítő kertészmérnök
Vagy észrevételeiteket, kérdéseiteket megoszthatjátok velünk is:

Hirdetés

Utolsó kommentek

Könyvajánló

Feedek