Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

A múlt hétvégi programajánlónkban szerepelt a Tóti Diófesztivál, amelyre el is mentünk Lengyeltótiba. Egyrészt, mert szeretjük a diót, másrészt, mert diófaültetvényt még életünkben nem láttunk, harmadrészt, mert meghívtak.

Bár a szüleink vagy nagyszüleink kertjében álló néhány fától eltekintve egyikünk sem foglalkozik diótermesztéssel, "szakmán kívüliként" is rendkívül érdekes, izgalmas dolgokat láttunk, hallottunk.

- Időszerű az örökzöld cserjék és fák átültetése, hogy még elegendő nedvességet vehessenek fel a gyökérképződés után.

- A nyáron át a szabadban tartott szobanövényeket lassan visszatelepíthetjük, de előtte ellenőrizzük le, nincsenek-e rajtuk kártevők.

- A kerti tóról időnként halásszuk le a leveleket, vagy feszítsünk fölé védőhálót.

- Mindig délelőtt takarítsuk be a zöldségeket, a reggeli harmat felszáradás után.

- A hullott gyümölcsöt szedjük fel, mert betegségeket (pl. monília) terjeszt.

- Szeptemberben a sok kellemetlenséget okozó nagy barna csigák rakják le petéiket a talaj repedéseibe, korhadt  fadarabok és a lehullott lomb alá. Ha kedvező az időjárás, a fiatal csigák még késő ősszel kibújnak. Megelőzésként rendszeresen ellenőrizzük, lazítsuk a talajt. A csigákat gyűjtsük össze, a látható petetelepeket semmisítsük meg. Ha durvára tört náddal és faforgáccsal körbevesszük az ágyásokat, egész évben távol tarthatjuk a csigákat, mert a szúrós anyagokat nem szeretik.

Ha pedig más jellegű programra vágyunk a hétvégén, Budapesten a kaktuszbarátokat várja a Kaktuszkiállítás és -vásár a Füvészkertben. Akinek pedig Somogy van közelebb, és minden érdekli, ami dió, ne hagyja ki a VII. Tóti Diófesztivált Lengyeltótiban. A program nagyon ígéretes, itt nézhetitek meg.

Szép hétvégét!

Hirdetés

Közösség

Szeretjük

Kapanyel.png
szineslogo.png

Szakértőink

Kérdésekkel, problémákkal fordulhattok közvetlenül szakértőinkhez:
Bálint Károly Czauner Péter
kertépítő kertészmérnök
Vagy észrevételeiteket, kérdéseiteket megoszthatjátok velünk is:

Hirdetés

Utolsó kommentek

Könyvajánló

Feedek