Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Menta az ablakban

A mentáról már írtam a fűszerkert építése kapcsán, de annak sem kell lemondania e csodás növény illatáról, látványáról és használatáról, akinek csak a konyhaablakban, esetleg az erkélyen vagy gangon van lehetősége az ültetésre.

Az alábbiakban láthatjátok, hogyan ültessünk mentát (vagy egyéb fűszernövényt) pl. kaspóba.

A teljes verziót megnézhetitek itt.

A sorozat első részében bemutattam, hogyan építhetünk sakktábla alakú fűszerkertet, most nézzük meg, melyik a leginkább sikerrel kecsegtető fűszernövény, amellyel szinte bárki próbálkozhat.

A borsosmenta vadon nem fordul elő. A tudományos nevében (Mentha × piperita L.) látható "x" azt jelöli, hogy egy keresztezésből származó növényről van szó. Valószínűleg a vízi menta (Mentha aquatica) és a zöld menta (Mentha spicata) kereszteződésével jött létre. Föld feletti hajtását és szárított leveleit használjuk.

Évelő, lágyszárú növény, amely föld alatti módosult hajtásaival telel át. 30-100 cm magasra nő meg. Szára lilásan elszíneződő. Levelei tojásdad alakúak, szélük csipkés. Világos lila virágait július és augusztus között hozza. Szinte az egész növény kellemes, mentolos illatot áraszt. Nagyon ritkán érlel csíraképes magot.

Hirdetés

Közösség

Szeretjük

Kapanyel.png
szineslogo.png

Szakértőink

Kérdésekkel, problémákkal fordulhattok közvetlenül szakértőinkhez:
Bálint Károly Czauner Péter
kertépítő kertészmérnök
Vagy észrevételeiteket, kérdéseiteket megoszthatjátok velünk is:

Hirdetés

Utolsó kommentek

Könyvajánló

Feedek