Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

A kukoricaföldről gyerekkori bújócskák, a levelektől sok vágás arcon, kézen, lábon, meg gimnazista koromból egy rémes címerezés jut eszembe. Ez utóbbi olyan mély nyomokat hagyott bennem, hogy azóta sem kívánkoztam kukoricatábla közelébe.

Pedig van egy hely az országban, Kiszombor, ahol a helyiek minden évben útvesztőt vágnak a kukoricásba, amiből térkép segítségével juthat ki az arra vállalkozó. A lakók kezdetben csak saját maguk szórakoztatására készítettek ötletszerűen labirintust, de 2009 óta már az a koncepció, hogy az alakzat valamilyen módon kapcsolódjon Kiszomborhoz és környékéhez.

2009 a bölény éve lett, amely Kiszombor címerében is megtalálható

Van egy hely az országban, ahol hosszú évek óta a kukoricaföld nem csupán a címerezést vagy a kukoricatörést juttatja az emberek eszébe, hanem inkább sokak gyerekkori élményét, amikor a haverokkal bújócskáztak a szárak között.

Kiszomborban 2004 óta minden évben kialakítanak a kukoricásban egy labirintust, melynek alakja valamilyen módon kötődik a környékhez. Kezdetben az útvesztő csak a helyiek szórakoztatására szolgált, manapság viszont egyre nagyobb népszerűségnek örvend, igazi turisztikai célpont lett.

523399_331206330301027_1705724277_n.jpg2012 a kiszombori körtemplom, a Rotunda éve volt

Hirdetés

Közösség

Szeretjük

Kapanyel.png
szineslogo.png

Szakértőink

Kérdésekkel, problémákkal fordulhattok közvetlenül szakértőinkhez:
Bálint Károly Czauner Péter
kertépítő kertészmérnök
Vagy észrevételeiteket, kérdéseiteket megoszthatjátok velünk is:

Hirdetés

Utolsó kommentek

Könyvajánló

Feedek