Park Life sorozatunkban visszatértünk a Füvészkerthez, hiszen a múlt hónap végén fejezték be a kert és a Pálmaház felújítását, és gondoltuk, megér még egy misét. A múlt héten még az idő is kedvezett egy délutáni fényképezős sétához, úgyhogy semmi sem tarthatott vissza minket Sztroberrivel, hogy szemrevételezzük a megújult Füvészkertet.

Kezdeném egy pozitív dologgal: majdnem készen vannak mindennel, de mondjuk egy magyar építőipari projektnél a 90 %-os készenléti szint teljesen normális átadáskor. A lényeg, hogy nem kell munkagödröket, munkagépeket és lapát- vagy ásónyélre támaszkodó munkásokat kerülgetni, mélázva sétálgathatunk kedvünkre a madárfüttyös ösvényeken.

A Japánkert is gyönyörű lett: rendkívül stílusos, hogy a bejáratok, a kerítés, sőt a kis tóba vezető vízcső is bambuszból vannak.

 

Persze jó lenne, ha legalább a különlegesebb növények mellé kis tájékoztatótáblák kerülnének. Meg is kérdeztük, hogy tervben van-e ilyesmi. Megnyugtattak minket, hogy már készülnek a táblácskák. Sajnos Márk Gergely rózsáját nem ismertük fel tábla nélkül, de majd jövőre újra próbálkozunk.

A Pálmaház felújítása is befejeződött, azt kell mondjam, le a kalappal a stílusos és igényes kialakítás előtt. Persze azért a kezünkben maradt egy rosszul rögzített kilincs, de kicsire nem adunk. Nem, nem vittük haza szuvenírnek, visszabiggyesztettük a helyére. (Bezzeg, ha kiskanál lett volna…)

A különböző pálmafélék mellett mindenféle egzotikus növényt is láttunk: kakaót, kávét, a többit pedig nem ismertük fel, de nagyon szépek és érdekesek voltak.

2 kis medencében teknősöket is láttunk, akik nagyon küzdöttek, hogy ki tudjanak jönni, de hiába álltak egymás hátára, még így sem sikerült nekik.

Egy érdekes dolog még történt velünk a bejáratnál, a jegy megváltásakor. Aláírattak egy papírt, miszerint büntetőjogi felelősségünk tudatában kijelentjük, hogy a Füvészkertben készített fotókból nem gazdagszunk meg. Erre meg miért van szükség? Kifizetünk 700 Ft-ot fejenként, ebbe belefér, hogy az ember fényképezzen, esetleg nyerjen egy pályázaton az itt készült képekkel. Jó, engem ez a veszély nem fenyeget, de szerintem egy-egy szép kép inkább reklám a Füvészkertnek, örülniük kellene, hogy minél többen látják, milyen csodás hangulatú hely. Nem értem…

A kert amúgy gyönyörű, pihentető, mindenképpen megéri rászánni az időt. Csak vigyázzatok, nehogy jó fotókat készítsetek!