A musicalbarát közönséget el kell keserítenem, nem Madonna jön a Margitszigetre Perónné szerepét elénekelni.

Az EVITA jelen esetben az "Egynyári Virágok Találkozója", amelyet idén 35. alkalommal rendeznek meg a Margitszigeten. A Főkert 40 000 növényt ültetett ki, a virágok között mintegy 50 faj képviselteti magát.

A virágkavalkád már a szökőkút környékén megkezdődik.

Az ágyásokat többféle koncepció alapján alakították ki:
Hol egy faj többféle színben pompázik, mint itt a paprikavirág (Salvia splendens).

Hol egy szín vagy árnyalatai dominálnak, mint alant az ezüst és a fehér,

vagy a napsárga és a narancs,


a lila és a rózsaszín

Az Árpád híd felé haladva több virágszigettel is találkozunk, de a csúcs mindenképpen a Nagyrét. Az valami mesésre sikeredett! Kár, hogy nem videóztam, a fotók nem adják vissza azt a sok élénk, gyönyörű színt. Azért egy kis ízelítő és kedvcsináló:


Mindenképpen örvendetes, hogy egyre több közterületen látszik az igyekezet, hogy ne csak a begónia, büdöske, muskátli fejezze ki a szépérzékünket. A Margitsziget eddig is a legszínesebb helyek közé tartozott, de ez az idei mindenképpen a legszebbek között van. A város több helyén is hasonlóan izgalmas, sokszínű összeállításokat találunk, érdemes nyitott szemmel járni.

A Margitszigetre még visszatérünk, mert rengeteg érdekesség van gazdag növényvilágában, amire egy poszt természetesen nem elég. Remélhetőleg addigra már nem lesznek mindenütt a ronda kék szemeteszsákok. Most csak ilyen színűt lehet kapni?!