A reggeli madárcsicsergés, a hosszabbodó nappalok, a kibújt hóvirágok és krókuszok egyre türelmetlenebbé teszik a jó kertészt. Pedig érdemes még egy kicsit visszafogni magunkat a vetést illetően, viszont a hasznos időtöltés jegyében átnézhetjük, kiegészíthetjük vetőmagkészletünket.

A blog olvasóinak nagy része nyilván szép rendet tart nem csak a szerszámoskamrában, hanem a korábbi évekről maradt vagy gyűjtött magok között is. De talán akad hozzánk hasonló, aki legfeljebb egy dobozban felhalmozza a régebbi magokat: jó esetben az eredeti, képpel, névvel ellátott zacskójában, a saját gyűjtésűeknél pedig mindig megfogadva, hogy nemsokára feliratozzuk…

Ez a kép nem nálunk készült...

Aztán ilyenkor ott állunk a készletünkkel, és vakarjuk a fejünket, melyik mi is volt. De ennek most vége! A megoldáshoz csupán két cipős dobozra van szükségünk: az egyik lesz maga a tároló, a másikból vágjuk ki a rekeszek elválasztó falait.

Végül felragasztjuk a feliratokat,..

...és szépen hadrendbe állítjuk a magokat.

Aki az elkészítés lépéseire még részletesebben kíváncsi, itt megtalálja. Ha nagyon belejöttünk a dizájnolásba, készíthetünk egyenzacskókat is, így még szebb lesz az eredmény. A képen látható tasakok sablonja itt.

Rend a lelke a magoknak is!

Forrásokért katt a képekre.

Ha tetszett a bejegyzés, oszd meg ismerőseiddel és csatlakozz a Kapanyél Facebook-közösségéhez!