Rendszeresen érkeznek hírek különböző törvények, rendeletek módosításáról, amelyek nagymértékben befolyásolják a gazdák mindennapjait. Az Agrár Akadémia Webkonferencia éppen az ilyen új helyzetekben segít eligazodni a rendezvényeken résztvevő gazdáknak. A következő webkonferencia július 14-én kerül megrendezésre, ahol az EKÁER módosításokról lesz szó, valamint arról, hogyan érinti ez a mezőgazdasági termelőket, fuvarozókat, traktorosokat.

Az EKÁER-t 2016. január 1-jén vezették be, de márciusig csak próbaüzem volt, a hatóság még nem büntette az EKÁER szám nélkül szállítókat. Onnantól azonban élesben működik a rendszer, és mint minden szabályozás esetében, itt is szükség van időről-időre módosításokra, a szabályzat bővítésére.

Az EKÁER esetében augusztusban érkezik el ez az időpont. Az egyik legfontosabb változtatás, hogy amíg idáig csak az útdíjköteles, 3,5 tonnát meghaladó szállító jármű esetén kellett bejelenteni a fuvart, augusztus 1-től már a nem útdíjköteles, 3,5 tonnát elérő járművek esetében is él a bejelentési kötelezettség.

Több, apróbb módosítás is érkezik, illetve új szankciókat vezetnek be, amelyek ismerete fontos lesz a fuvarozók, traktorosok, de igazából mindenki számára. Agrár Akadémia Webkonferencia keretében ezekről a változásokról tart előadást Jancsa-Pék Judit, a LeitnerLeitner tanácsadója, akitől a rendezvény során kérdezhetnek is a résztvevők.

Ha fel szeretné tenni kérdéseit a változásokkal, módosításokkal, új törvényekkel kapcsolatban, most megteheti!

Jelentkezni és véglegesíteni a regisztrációt 2016. július 13. éjfélig lehet!