Utolsó állomásához érkezik a Gazdag Gazda Konferenciasorozat, amelyet Szegeden rendeznek meg szeptember 22-én. A konferencia ezúttal is érdekes és aktuális előadásokkal, izgalmas kerekasztal-beszélgetéssel várja az érdeklődőket.

 

 

A rendezvénysorozat a változó éghajlat mezőgazdaságra gyakorolt hatásairól, problémákról és megoldásokról szól. Létjogosultsága ma már megkérdőjelezhetetlen, hiszen minden agrárszereplőt érint a téma. Tévedés azt hinni, hogy az éghajlati tényezők és a szélsőséges időjárás kizárólag a növénytermesztést érintik. Komoly állategészségügyi problémákat is okozhat a hősokk, ami az állatok nagyszámú elhullásához is vezethet - világított rá Béres András, a Herman Ottó Intézet környezetügyi igazgatója.

A felkészült előadók és tapasztalt szakemberek gyakorlati tudással is ellátják a résztvevőket, termelőktől kezdve a kereskedőkön át egészen a szaktanácsadókig. Ez nagyon fontos, mert ahogy arra Dr. Gyuricza Csaba, az MVH elnöke is rámutatott, a legnagyobb gond azzal van egyelőre, hogy a tudomány által már megállapított tudás a gyakorlatban is megjelenjen.

A négyből, három városban már lezajlottak az előadások, ahol elismerően nyilatkoztak a résztvevők:

„Az egyik előadás jobb volt, mint a másik.”

„Professzionális, nagyon jó szakemberek, sokat fogok hazavinni belőle.”

A hasznos tudást és értékes nyereményeket végül, de nem utolsó sorban szeptember 22-én Szegedre is elviszi a Magro.hu, az esemény szervezője és házigazdája. Jelentkezni még lehet a www.magro.hu/konferencia oldalon, ahol a részletes programról is tájékozódhat.