Szerencsés, akinek ablakos, világos a fürdőszobája, és ott is tud növényeket tartani. De akkor se kell elkeseredni, ha nincs így, mert van egy növény, amelynek elég akár a lámpafény is, bírja a szárazságot, de a párás, nedves levegőt is, ráadásul puha: a moha.

 

Egy igazi zöldujjú kertésznek nincs ellenére, ha a lába is zöldre lép, még ha ez a fürdőszobában esik is meg. Egy sima pamut kilépő is kellemes érzés a talpon, de mennyivel stílusosabb a kádból rögtön mohaszőnyegre lépni! Ráadásul nem is nagy ördöngösség elkészíteni.

Kellékek:

- polifoam

- szilikon ragasztó

- sniccer

- moha 

A habszivacs többféle kiszerelésben és vastagságban kapható (tekercsben, táblában). A megfelelő méretre szabott alapból vágjunk ki kettőt, és a felső rétegnek szánt lapba vágjunk ültetőlyukakat.

Ezután ragasszuk össze a két lapot, hagyjuk pár órát száradni, majd spricceljük be alaposan vízzel, és ültessük el a mohát.

Mohát szedhetünk a természetben (de ne egy helyről sokat, inkább sok helyről keveset), de virágostól is beszerezhetjük. Mutatós, ha többféle formájút és színűt használunk.

Ezek után használatba is vehetjük örökzöld szőnyegünket. A továbbiakban a locsolásról a fürdés után rólunk lecsepegő víz gondoskodik.

Forrásokért katt a képekre.

Ha tetszett a bejegyzés, oszd meg ismerőseiddel és csatlakozz a Kapanyél Facebook-közösségéhez!