Ha hihetünk a meteorológusok előrejelzéseinek, akkor a hétvégén szeles, hűvösödő időre számíthatunk, vasárnap hajnalban még fagy is lehet! Viszont jöhet némi zápor, eső, amit azért annyira nem bánnánk már.

A kert éledezése mellett a tavasz jele az is, hogy beindulnak a mindenféle növényekhez kapcsolódó rendezvények. Elsőként a medvehagymát ünnepelhetjük a hétvégén. A Medvehagyma Fesztivál Orfűn egész hétvégén medvehagyma-szedéssel, előadásokkal, e nagyon finom növényből készült ételekkel, mézzel és még sok érdekes programmal várja az érdeklődőket. Részletes program itt

Ugyancsak a medvehagyma a főszereplő szombaton Balfon

Budapesten izgalmas programnak ígérkezik a Messzelátó Egyesület szervezésében megrendezésre kerülő növény-cserebere. Ha a tavaszi nagytakarításnál kiderült, hogy a növények kinőtték a helyet, esetleg meguntuk őket, vagy van egy csomó magunk, és szívesen odaadnánk vagy elcserélnénk, ott a helyünk! További részletek itt.

Madárbarátoknak a Magyar Madártani Egyesület szombaton madártúrát szervez a Sajó mentén, Füzesabonyban az énekesmadaraknak létesítenek odútelepet, Budapesten pedig a Palotai-szigeten (IV.ker) várják a koránkelő önkénteseket újabb szemétszedésre.

Szép hétvégét!