A hétvégére télies időjárást jósolnak, akár még hószállingózás is lehet, reggel röpködhetnek a mínuszok, a szmogról nem is beszélve.

- Most már tényleg időszerű az edényes növényeket a telelőhelyükre vinni, bár a keménylevelűek (pl. leander, pálmák) elviselik a fagyot, -5 °C-ig egészségesek maradnak. A narancs, a citrom, a fuksziák kevésbé fagytűrők, nekik a világos, hűvös hely a legmegfelelőbb, ahol a hőmérséklet nem haladja meg a 8-10 °C-ot.

- Ha valaki eddig elhanyagolta, még mindig lehet füvet nyírni, csak magasabbra kell hagyni, mint egyébként. 

- A télen és tavasszal virágzó növényeket még mindig érdemes ültetni: a sárgás virágú varázsmogyoró, az illatos bangita vagy a téli jázmin mind nagyon mutatós.

- Fagymenetes napokon még most is lehet gyomlálni, hogy kora tavasszal minél kevesebb kísérőnövény legyen a kertben.

- A nagy rendrakásban gondoljunk a hasznos állatokra is. Ha mindent tökéletesen eltakarítunk, kitisztítunk, búcsút mondhatunk a természetes kertnek. Elég egy kis kupac felaprított száraz fa egy eldugott sarokban, és máris hasznos rovarok búvóhelyét alakítottuk ki. Ha még a lehullott levélből is teszünk a rakásra, sünök, gyíkok, cickányok is otthonra találnak, nekünk pedig kevesebb gondunk lesz a csigákkal.

- Ha ebben a hidegben mégsincs kedvünk kimenni, elkezdhetjük tervezni, mit hova ültetünk tavasszal. Ehhez nemsokára ötleteket is adunk.

Addig is szép hétvégét!