A kérdés nyilván költői, hiszen a szűkös időkben megsegített szárnyasok sokszorosan meghálálják a törődést: élettel töltik meg a kertet, az ablakpárkányt, akár énekelnek, akár veszekszenek. Minden évben visszatérnek, tavasztól pedig nagy segítséget nyújtanak a kertésznek, hiszen sokuk lelkesen pusztítja a kártevőket. Az viszont nagyon különleges köszönetnyilvánítás, amit egy amerikai kislány él meg évek óta.

Közismert tény, hogy a varjú rendkívül okos lény, mégis nagyon meglepő, ami a 8 éves Seattle-i kislánnyal történik: 4 éves korában kezdte etetni a környékbeli varjakat, akik köszönetképpen időnként mindenféle csecsebecsével lepik meg.

A 4 év alatt jelentős gyűjteménye lett az ajándékokból: gombok, LEGO-darabok, gemkapcsok, fülbevalók, de kapott már szív alakú gyöngyöt, sőt, egy kis fémdarabot is, amelyen a „legjobb” felirat áll. Véletlenül?

Nyilván túlzás lenne tudatosságot keresni a dologban, de a varjaknak köszönhetően visszakerült az a lencsevédő sapka is, amelyet a kislány anyukája vesztett el a fényképezőgépéről.

Van valakinek hasonló élménye?

Forrás

Ha tetszett a bejegyzés, oszd meg ismerőseiddel és csatlakozz a Kapanyél Facebook-közösségéhez!