Nincs szívünk kidobni a dédi szekrényét, de fogalmunk sincs, mit kezdjünk vele? Felesleges(nek tűnő) tárgyak vesznek körül bennünket, és messze még a lomtalanítás? Ne csüggedjünk, van megoldás!

Két dizájner, Peter Bottazzi és Denise Bonapace április elején nyitotta meg Milánóban kiállítását, ahol régi, megunt tárgyakba leheltek életet.
A kiállítás mottója: „Da morto a orto” (szó szerint: "halottból konyhakert"), azaz a növények életre keltik a kidobott bútordarabokat.

Régi bútorokat szokatlan, eltérő stílusú darabokkal párosítottak, és növényekkel ültettek be. Az így kialakított kis szobakertek a lakás színfoltjai lehetnek, de kültéren is elhelyezhetők. Sőt akár iskolákban, környezetismeret órán szemléltetőeszközként is felhasználhatók.

A kiállított tárgyak vicces, néhol ironikus megjelenítései mindennapi bútorainknak, amelyekben már nem fedezzük fel a szépséget és hasznosságot.

Lomtalanítás előtt, vagy a nyílászárók cseréje után tehát nem kell megválnunk a szívünknek kedves tárgyaktól: ültessük be virágokkal, fűszernövényekkel, így egyszerre gondozhatjuk kertünket és lelkünket.

A kiállításról még több infót és további képeket itt találsz.