Mostanában kicsit csend volt Kishantos körül, de ez nem jelenti azt, hogy nem történt volna semmi. Kishantos él, működik, még akkor is, ha ma 12 különböző bírósági per zajlik az ügyében. Mind a hatóságok, mind az „új nyertesek” rengeteg szabálytalanságot követtek el, amelyeket külön-külön kellett jogi úton megtámadni. Ezek során egymásnak ellentmondó ítéletek is születtek. Az egyik fő perben pl. első fokon a bírónő azt a döntést hozta, hogy a bíróság pályázatok ügyében nem dönthet. Természetesen a pereket folytatják, hiszen, ha a bíróságok továbbra is elhárítják a döntés felelősségét, akkor az azt jelenti, hogy ma nincs jogorvoslati lehetőség Magyarországon.

Korábban már itt a blogon is beszámoltunk arról, hogy ősszel többször is gyomirtózták a területet az új „bérlők”, amit a minisztériumi illetékesek tagadtak, pedig szemtanúk, sőt a talajból vett minták laboreredményei is bizonyították a glifozát nevű gyomirtó jelenlétét.

Bolye Ferenc 

Hogy jó hírekről is essen szó: Kishantos a megmaradt, saját tulajdonában lévő 1 hektáros területén elkezdte vegyszermentes zöldségek termelését. Működik a vidékfejlesztési központ is, amely szeptemberben például egy, a fenntarthatóságról szóló, nagy nemzetközi konferenciának adott otthont.

Ha máshogy nem is, azzal segíthetjük Kishantos ügyét, ha Az év agrárembere szavazáson biogazdálkodás kategóriában Bolye Ferencre, a kishantosi biogazdaság ügyvezetőjére szavazunk. 

Forrás