Az 5 hónapos fehértigriskölykök állatcsere program keretében érkeztek Franciaországból azzal a nem titkolt szándékkal, hogy ivarérett korukban a már itt élő nőstények párjai legyenek.

A Nyíregyházi Állatpark már 2004 óta tart fehér színű tigrist, ám mivel mindössze 250 egyed él belőlük a világon, a megfelelő genetikai állomány kialakítása érdekében folyamatosan cserélik őket más állatkertekkel; többek között a pozsonyi és a győri állatkertben élő tigrisek is Nyíregyházáról kerültek jelenlegi tartóhelyükre, ahol már családot alapítottak.

A macskafélék családjának jól ismert ragadozói közül a tigris a legnagyobb és legerősebb. Ugyanakkor egyike azoknak a veszélyeztetett állatfajoknak, melyeket az ember csaknem a teljes kipusztulás szélére sodort. Nyolc alfaja közül három (bali, kaszpi és jávai) mára teljesen kipusztult, és a maradék ötöt (szibériai, bengáli, indiai, dél-kínai, szumátrai) is veszélyeztetetté nyilvánították a szakemberek. Az alfajok közül a bengáli tigris a legnagyobb, jelenleg 3- 4000 példány él belőle a szabad természetben.

A fehér tigris a bengáli tigris egyik mutációjaként jött létre. A természetben ritkán fordul elő, mivel feltűnő színe miatt túlélési esélye kisebb, mint normál színezetű társainak.

A fehér tigrisek nem albínó állatok. Kék szemük és rózsaszín orruk van, bundájuk fehér, amelyet fekete színű csíkok tarkítanak.

A világ 250 fehér tigriséből 5 jelenleg a Nyíregyházi Állatpark lakója.

Ha tetszett a bejegyzés, oszd meg ismerőseiddel és csatlakozz a Kapanyél Facebook-közösségéhez!