Európa nagyobb állatkertjeiben (Prága, Bécs) már régen rájöttek, mekkora üzlet az elefántok ürüléke: a folyamatosan termelődő, tápanyagokban rendkívül gazdag anyag nagyon jól alkalmazható növények és a talaj állapotának javítására. 2011 óta a Nyíregyházi Állatpark is beállt a sorba, így már nem vész kárba a három ázsiai és három afrikai elefánt napi produktuma.

 

Az Elefántszuvenír természetes elefántürülék, amelyet tőzeggel kevernek, majd egy füllesztésnek nevezett eljárás után kezelt növényi tápanyagként hozzák forgalomba. A különböző kiszerelésekben (0.5l,  2.5l és 5l) kapható trágya kiváló tápanyag a most éledező, vagy újonnan ültetett virágoknak, cserjéknek, gyümölcsfáknak. Virágládákban vagy kerti ágyásokban egyaránt használható, és a szobanövényeket sem kell eltiltani tőle. A benne levő ammónia és növényi rostok javítják a homokos és agyagos talajok minőségét is.

Egy elefánt naponta mintegy 50-100 kg szerves trágyát produkál, így az utánpótlás folyamatos. A trágya minőségét garantálja, hogy az állatkertben az orvosi felügyelet mellett nagy figyelmet fordítanak az elefántok táplálkozására is. Mivel ezek a hatalmas állatok nagyon nagyvonalúan emésztenek, a végeredmény igencsak tápanyagdús marad.

Most, hogy kezdődika  kerti szezon, érdemes kipróbálni az elefántok ajándékát. Ha valakit érdekel, itt talál további információkat

Ha tetszett a bejegyzés, oszd meg ismerőseiddel és csatlakozz a Kapanyél Facebook-közösségéhez