Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

orchidea lepkeorchidea kiállítás játék

A Magyar Orchidea Társaság idén tavasszal is megrendezi nagysikerű orchidea- és bromélia kiállítását a Vajdahunyadvárban.

Az utóbbi évtizedben (pontosan 2004 óta) egyre többször találkozunk parkok és kertek növényein fehér, vattaszerű bevonatokkal és aprócska, pattogó-röpködő lényekkel: az amerikai lepkekabócákkal (Metcalfa pruinosa).

A madarak etetése, itatása szinte mindenkinek természetes dolog, de nem biztos, hogy a pillangókra is ugyanígy gondolunk. Ha piros, sárga, kék, lila árnyalatú virágokkal ültetjük be kertünket, biztosak lehetünk benne, hogy hamarosan lepkék sütkéreznek majd rajtuk. Ha már odataláltak hozzánk, gondoskodjunk kicsit róluk: készítsünk nekik lepkeetetőt, ami egyben itató is.

Szibériai nőszirom, gumós selyemkóró, kasvirág, kúpvirág - csak néhány példa a lepkecsalogató növényekre

Ősszel nem csak a virágos kerti növények többségétől, hanem az őket látogató pillangóktól is búcsúzni kell. Sebaj, a következő szezonban számos egynyári vagy hosszabb életet élő növényt lehet telepíteni, amelyek vonzzák a tetszetős szárnyasokat. (Most nem említjük, hogy a rendszerint a virágok nedveit nyalogató pillék egyedfejlődésük során hernyóként hosszabb-rövidebb időt a növények rágcsálásával töltenek.)

A nyári orgona biztos lepkecsalogató

Szúnyogfrász

Az enyhe télnek már eddig is sok kellemetlen dolgot köszönhettünk, most itt az éppen aktuális szúnyogprobléma. A szakértők szerint idén rekordmennyiségű rovar fogja szívni a vérünket, ráadásul nem csak az eddig megszokott dögök, hanem a napközben is támadó és több veszélyes trópusi betegséget is terjesztő ázsiai tigrisszúnyog, vagy az észrevétlenül csípő, ámde nehezen gyógyuló fekélyeket okozó lepkeszúnyog. Ezért a héten elkezdik az összehangolt irtást, amit mostanában már csak gyérítésnek hívnak…

Lepkeszúnyog

Hirdetés

Közösség

Szeretjük

Kapanyel.png
szineslogo.png

Szakértőink

Kérdésekkel, problémákkal fordulhattok közvetlenül szakértőinkhez:
Bálint Károly Czauner Péter
kertépítő kertészmérnök
Vagy észrevételeiteket, kérdéseiteket megoszthatjátok velünk is:

Hirdetés

Utolsó kommentek

Könyvajánló

Feedek