Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Falumentő hódok

Egy uráli kis faluban a hódoknak sikerült az, ami a hatóságoknak 10 év alatt sem: a kis állatok gátat építettek a lakosok nagy örömére. Mivel a környékbeli víztározók rég elapadtak, egy korábbi árvíz pedig elvitte a gátat, a falu komoly veszélybe kerülhetett volna pl. tűz esetén, mert nem lett volna honnan vizet venni. Az eset érdekessége, hogy a hódok (oroszul bober) éppen egy Bobrovka (legyen mondjuk Hódfalva) nevű települést mentettek meg tudtukon kívül. (A helybeliek egyébként nem tudják, miért hívják így a falut, a hódokat pedig csak pár éve telepítették oda fajmentési program keretében.)

beaver_457_600x450.jpg

A Jeli Arborétum 2.

Ninimimi jóvoltából folytatjuk barangolásunkat a Jeli Arborétumban, remélve, hogy kicsit feldobjuk ezt a borongós hétfőt.

Az első részben szó esett a Jeli Arborétum egyedülálló, 300 változatban pompázó havasszépe-gyűjteményéről (Rhododendron). Különösen annak fényében értékelhető mindez, hogy még a hatvanas évek elején is azt a balhiedelmet terjesztette egyik tudományos folyóiratunk, hogy havasszépe Magyarországon szabadföldben nem nevelhető. Ennek élő cáfolata Jeli.

Hirdetés

Közösség

Szeretjük

Kapanyel.png
szineslogo.png

Szakértőink

Kérdésekkel, problémákkal fordulhattok közvetlenül szakértőinkhez:
Bálint Károly Czauner Péter
kertépítő kertészmérnök
Vagy észrevételeiteket, kérdéseiteket megoszthatjátok velünk is:

Hirdetés

Utolsó kommentek

Könyvajánló

Feedek