Az előző évekhez hasonlóan szerencsére idén is nagy leveleket hozott a tavirózsák királynője, az óriás tündérrózsa (Victoria cruziana). Egyik-másik átmérője eléri a 185 cm-t is!

Füvészkert óriás tündérrózsa Victoria cruziana

2016. július 1-jén ennek örömére 17:00 és 22:00 között,akik előre regisztráltak, felültethetik gyermekeiket a levélre, akik így pár percig vízitündéreknek érezhetik magukat. A biztonság kedvéért a keddtől péntekig a Viktóriaház zárva tart, nehogy megsérüljenek a levelek a nagy esemény előtt. (Bármilyen hihetetlen, sajnos évről évre vannak, akik nem bíznak a növény valódiságában, ezért a vizsgálódás közben beszaggatják a leveleket.)

Füvészkert óriás tündérrózsa Victoria cruziana

 A péntek esti program a Füvészkert honlapján megjelölt normál belépőjegyek megváltásával látogatható. Az előkészületek miatt pénteken 12:00-től zárva lesz a botanikus kert, és csak 17:00-kor nyit ki. A szerencsés regsiztrált gyermekeknek ajánlatos egy váltás ruhát vinni.

Aki erről most lemarad, ne szomorkodjon, várhatóan nemsokára virágokat is bont az óriás tündérrózsa, és akkor a leveleket is meg lehet majd csodálni.

A babás fotó nem a Füvészkertben készült, forrásért katt a képre.

Ha tetszett a bejegyzés, oszd meg ismerőseiddel és csatlakozz a Kapanyél Facebook-közösségéhez!