Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Mit üzennek a virágok?

Anyák napján minden virág a szeretet jele, azért mégis érdekes lehet, hogy az egyébként ajándékba szánt virág színén, illatán és szépségén kívül még egyéb üzenetet is hordoz. Olvastam egy német közvélemény-kutatást arról, melyek a legkedveltebb vágott virágok, balkon- és szobanövények. Mivel a lista valószínűleg nálunk is hasonlóan alakulna, gondoltam, közkinccsé teszem.

Az első helyen a rózsa áll, mely elsősorban a szerelmet és a szépséget szimbolizálja. Az egyes színek jelentése azonban eltérő: míg a piros a szeretet, szerelem jelképe, a friss szerelemesekhez inkább a rózsaszín illik. A fehér a hűséget, a sárga viszont a féltékenységet is jelentheti.

Fagyteszt után

Átestek a telelőhelyükről kertbe, balkonra helyezett növények az első komolyabb fagyteszten, mostanra kiderült, melyik mennyire bírja a mínuszokat. A túl bátor hobbikertészek már számolhatják veszteségeiket. A mostani mínusz 4-9 fokos fagyok még nem az utolsó tavaszi hidegek, fagyos napokra akár még májusban is lehet számítani, így az érzékeny növényeket csak akkor érdemes kirakni a szabadba, ha takarásukról, védett helyre vitelükről bármikor tudunk gondoskodni. Az enyéim mobil ládában voltak, éjszakára becipeltük őket, s nappal költöztek vissza.

A macska melegen tartja a növényt

Téli muskátlinyavalya

Még el sem kezdődött az igaz tél, máris kezdődnek a muskátlikkal a bajok. Kertbarátaim egy ideje már vészjeleket küldenek. Számtalan módon lehet muskátlit teleltetni. Ha fázik, vagy vakoskodik a sötétben, az nem akkora baj, mintha világosban melege van.

Sokaknak nincsen kertje, de szeretik a színes, illatos virágokat és a különleges levelükkel díszítő növényeket. A kerttulajdonosok pedig erkélyeik, teraszaik díszítésére használják szívesen a balkonnövényeket.

Milyen növények a legjellemzőbbek?

A listát az egynyáriak és a muskátli vezetik. Nem is csoda, hiszen tavasztól késő őszig díszítenek, minden évben új telepíthető belőlük és viszonylag olcsók.

Minden évben tömegével árulják a muskátlit a piacokon, és sokan szeretnék, ha a növény igazi óriássá növekedne.

Aki azt szeretné tudni, mitől olyan pompás az osztrák vagy svájci ablakokban nyíló futómuskátli, azt el kell keserítenem, sajnos én sem tudom, bár engem is érdekelne.
Viszont az állómuskátlival kapcsolatban hallottam egy-két tippet.

Hirdetés

Közösség

Szeretjük

Kapanyel.png
szineslogo.png

Szakértőink

Kérdésekkel, problémákkal fordulhattok közvetlenül szakértőinkhez:
Bálint Károly Czauner Péter
kertépítő kertészmérnök
Vagy észrevételeiteket, kérdéseiteket megoszthatjátok velünk is:

Hirdetés

Utolsó kommentek

Könyvajánló

Feedek