Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Ősz a balkonon

Most, hogy egyre hidegebb napok jönnek, balkonládáink egynyári növényei nagyon a végüket járják. Nálam még teljes pompában virít ugyan a begónia és a díszcsalán, de a petúnia egyébként szép virágai már csak a megnyúlt szárak tetején csücsülnek. Sebaj, a remélhetőleg hosszú őszre is sok lehetőséget kínál a növényválaszték, hogy ne maradjon kopár a balkon vagy a terasz.

www.pinterest.com.jpg

Hévízi anzix

A látogató Hévízen október utolsó, november első napjaiban is igen kellemes napokat múlathat. Még az sem baj, hogy hullik a hó, ahogy idén. Hévíz fő attrakciója a tó. Érdekes, míg a város - legalábbis, ami a parkoló autók, buszok, és az este világító szállodai ablakok számát illeti - tele van, addig a fürdőépületekben mindig találni szabad nyugágyat.

A tó reggeli ködben

Mit üzennek a virágok?

Anyák napján minden virág a szeretet jele, azért mégis érdekes lehet, hogy az egyébként ajándékba szánt virág színén, illatán és szépségén kívül még egyéb üzenetet is hordoz. Olvastam egy német közvélemény-kutatást arról, melyek a legkedveltebb vágott virágok, balkon- és szobanövények. Mivel a lista valószínűleg nálunk is hasonlóan alakulna, gondoltam, közkinccsé teszem.

Az első helyen a rózsa áll, mely elsősorban a szerelmet és a szépséget szimbolizálja. Az egyes színek jelentése azonban eltérő: míg a piros a szeretet, szerelem jelképe, a friss szerelemesekhez inkább a rózsaszín illik. A fehér a hűséget, a sárga viszont a féltékenységet is jelentheti.

Ősz tájékán sokakban felmerül a kérdés, mit ültessen az egynyári virágpalánták helyére. Az egynyáriak zöme levirágzott, az évelők sem bírják már sokáig.

Nem kell azonban lemondanunk a szép kompozíciókról, ilyenkor újra megtervezhetjük és beültethetjük virágládáinkat. A növények jobb begyökeresedése érdekében érdemes minél korábban elkezdeni az ültetést.

Vegyünk példának egy 100 cm hosszú fagyálló balkonládát. Először is tervezzük meg, hogy azonos, vagy különböző magasságú növényeket szeretnénk-e összeültetni. Árnyékos helyre árnyéktűrő, napos helyre napfénykedvelő fajták kerüljenek. A növényeket mindenképp sűrűn kell ültetni. Nézzük, miből válogathatunk.

Végre kertészkedtünk!

Hosszú idő után végre eljutottunk a Nagymamához, és kivételesen az időjárás is kegyes volt hozzánk, úgyhogy szinte az egész napot a kertben töltöttük. Először is körbenéztünk, hogyan éledezik a kert: nyílnak a nárciszok, bimbóznak a jácintok, és lassan a tulipánok is előbukkannak a zöldellő levelek közül.

Hirdetés

Közösség

Szeretjük

Kapanyel.png
szineslogo.png

Szakértőink

Kérdésekkel, problémákkal fordulhattok közvetlenül szakértőinkhez:
Bálint Károly Czauner Péter
kertépítő kertészmérnök
Vagy észrevételeiteket, kérdéseiteket megoszthatjátok velünk is:

Hirdetés

Utolsó kommentek

Könyvajánló

Feedek