Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Dáliamánia

A virágoskertek egyik leghálásabb lakói a dáliák: június és október között sokféle színben és méretben, változatos alakú virágfejekkel dobják fel a kertet.

Egyre többen panaszkodnak, hogy a nagy hőség a megviselte a pázsitot. A mostani kánikulában alapvető probléma a mélyre vágott fű: a trópusi melegben 5-10 cm közötti magasságban kell tartani a gyepet, hogy elkerülhessük a nap perzselő hatásának káros következményeit. A gombabetegségek is ilyenkor támadnak a legintenzívebben, mert a meleg és az öntözés ideális feltételeket biztosít a szaporodásukhoz.

Hogyan ismerhetjük fel a gombafertőzést?

Először foltokban sárgulni kezd a fű. Sokan az gondolják, hogy víz- vagy tápanyaghiány. Viszont a fűszálak locsolás után sem térnek magukhoz; a kör alakú, növekvő foltosodás a betegség jele. Amennyiben elmulasztjuk a védekezést, erősen terjed, sőt a pázsit beteg része szürkésfeketére színeződik, és elpusztulhat a fű.

Tusolót minden kertbe!

Az utóbbi napok-hetek trópusi időjárását leginkább csak légkondis helyen, vízben vagy annak közelében lehet(ett) kibírni. A kert is csak piheg a hőségben és hálás, ha egy-egy nagyobb adag vízzel frissítjük fel. Ugyanez kijár a kertésznek is!

A madarak etetése, itatása szinte mindenkinek természetes dolog, de nem biztos, hogy a pillangókra is ugyanígy gondolunk. Ha piros, sárga, kék, lila árnyalatú virágokkal ültetjük be kertünket, biztosak lehetünk benne, hogy hamarosan lepkék sütkéreznek majd rajtuk. Ha már odataláltak hozzánk, gondoskodjunk kicsit róluk: készítsünk nekik lepkeetetőt, ami egyben itató is.

Szibériai nőszirom, gumós selyemkóró, kasvirág, kúpvirág - csak néhány példa a lepkecsalogató növényekre

A Budapesti Corvinus Egyetem Budai Arborétumában 2015. április 24-26-ig immár 28. alkalommal kerül megrendezésre hazánk legszínesebb tavaszi, kertészeti és gasztronómiai szakkiállítása és vására, a Corvinus Díszkert . Az évről évre visszatérő népszerű programokon és látnivalókon kívül az idei évben is számos újdonsággal és meglepetéssel várnak mindenkit.

Hirdetés

Közösség

Szeretjük

Kapanyel.png
szineslogo.png

Szakértőink

Kérdésekkel, problémákkal fordulhattok közvetlenül szakértőinkhez:
Bálint Károly Czauner Péter
kertépítő kertészmérnök
Vagy észrevételeiteket, kérdéseiteket megoszthatjátok velünk is:

Hirdetés

Utolsó kommentek

Könyvajánló

Feedek