Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Fűszerkert minimál

Akinek kertje van, bátran ültethet kedvére bármilyen fűszernövényt, hiszen bőven van hely a terjeszkedésre. Telepítheti a kerti út mellé, elkeríthet külön kis fűszerkertet vagy építhet fűszerspirált is.

Különösen az év végi ünnepek során értékelődnek fel a családi ételköltemények. Növénybarát olvasóink, ha máshonnan nem, posztjainkból számos alkalommal kedvet kaphattak élő fűszernövények tartására. Az otthon fűszert termesztők megtapasztalhatták - minden tisztelet a szárítmányok forgalmazóinak -, hogy más az íze az ételnek, ha frissel fűszerezik. Az illatos, ízes mini kertecskék a hideg hónapokban is megélnek, elférnek egy-egy nagyobb zöld területen, a legjobb helyük a télikertben, zárt verandán lenne. De a konyhaablakban vagy világos előszobán is megélnek.

cropped-dsc_1364-modifier5.jpgNem rossz a szárított, de a friss az mégiscsak más

Hidrovetés

A hidrovetés technológiája az 1970-es évektől terjedt el az USA-ban, amikor az autópályák építésekor a környező rézsűket ezzel a módszerrel kezdték füvesíteni. Az akkor új, környezetbarát technológia annyira bevált, hogy egyre sikeresebb lett, sőt, mára szinte teljesen kiszorította a kézzel vetett füvesítést.

A nagyobb közterületi beruházásoknál és magánkerti füvesítésnél egyaránt hatékony hidrovetés 2002-től már Magyarországon is elérhető. A technológia honosítását és elnevezését az azonos nevű cégnek köszönhetjük.

14925-garden-bench-seat-a-place-to-sit-relax-and-enjoy_531x331.jpg

Kecskeméti kertészbarátom apósa azt mondja, ilyen téli tavaszt, mint a 2013-as még nem látott. Pedig régóta figyelheti az időjárást, mert 1919-ben született. Ha az idei tél, vagy csak az elmúlt néhány hét agrometeorológiai történéseit próbáljuk összegezni, kiderül, hogy sokat behozott az időjárás az évek óta elmaradt csapadékból. Ugyanakkor az átlagos hőmérsékletekkel és a napsütéses órák számával adós maradt. Aki ismeri növényei ilyen igényeit és van kedve számolgatni, látogasson el a meteorológiai honlapokra és matekozzon.

Aranyvirág hókeretben.jpgAranyvirág hókeretben

Az év végi vendégjárás során gyakori ajándék a vágott virág. A szép csokor azonban hamar a lakás csúfjává válhat. Ha egy-két trükköt ismerünk, akkor akár hetekig tartó lakásdísz lehet. Egy növénybarát ad magára, s csak szép, egészséges csokrot visz, pláne olyan helyre, ahol meg is becsülik a virágot.

Hirdetés

Közösség

Szeretjük

Kapanyel.png
szineslogo.png

Szakértőink

Kérdésekkel, problémákkal fordulhattok közvetlenül szakértőinkhez:
Bálint Károly Czauner Péter
kertépítő kertészmérnök
Vagy észrevételeiteket, kérdéseiteket megoszthatjátok velünk is:

Hirdetés

Utolsó kommentek

Könyvajánló

Feedek