Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Van, aki már kertje tervezésekor tudja, hova szeretne valamilyen utat is rakni, hogy eljuthasson A-ból B-be. Másnak utólag jut eszébe, hogy a naponta használt fűszerkerthez jobb lett volna a földet valamivel befedni, mert eső után nehézkes kikecmeregni a sárból. Sokszor használat közben derül ki, hova érdemes szilárd felületet kialakítani. Nálunk (társasház udvarral) pl. a szuterénben lakó néni évekig levágta a sarkokat, és a ház fala mellett futó térköves út helyett egyszerűen a kertkapu és a lakásajtó közti átlót használta, "természetes" utat taposva így a gyepbe.

A régi "lebetonozzuk, és kész" megoldás helyett szerencsére nagyon sokféle mód létezik, fantáziánk és pénztárcánk szabhat csak határt. Sok esetben akár a maradékok felhasználása ill. újrahasznosítása is segít. Összeszedtünk néhány ötletet, válasszon ki-ki kedvére.

Manapság talán nem sokan vetnek úgy, mint drága városi nagymamám, aki az előző évben összegyűjtött magokat vegyesen szórta ki, majd kikelés után a hasonlókat egy csoportba rendezte. Így nála nem sok értelme lett volna a veteményes-jelölőnek. A többség azonban rendet tart a kertjében, szép sorban veti a zöldségeket, ám a jelölésre már nem sok gondot fordítunk: a vetőmag zacskóját kis fadarabra biggyesztjük, vagy közvetlenül a földbe szúrjuk. Pedig egy kis ötletességgel még jobban feldobhatjuk amúgy takaros konyhakertünket.

A legegyszerűbb, ha a vetőmagzacskónak kiszemelt fadarabot feliratozzuk.

Sokunknak valószínűleg ma van először ideje, hogy egy kicsit ráhangolódjon a húsvéti hétvégére. Még az utolsó pillanatban is nagyon egyszerű, ám gyönyörű díszeket dobhatunk össze, főleg, ha pár szál virágért csak a kertbe kell kiugrani.

Összeállítottunk egy kis csokrot a lehetséges dekorációkból ajtóra, asztalra: mindenki válogathat kedvére ízlése és az otthon rendelkezésre álló hozzávalók szerint.

Sándor és József eddig nem fukarkodtak zsákjuk tartalmával, remélhetőleg Benedek is folytatja majd a sort.

Ahogy melegszik az idő, egyre türelmetlenebben várjuk, hogy a hóvirág, a hunyor és a krókusz után a többi tavaszi virág is kibújjon a kertben. Aki előrelátóan ősszel elültetett néhány hagymát cserépbe vagy ládába, már akár örülhet is a látványnak, de a feledékenyeknek sem kell lemondani az élményről. Most éppen nagyon sokféle előhajtatott virág közül válogathatunk, hogy a tavaszt bevigyük a lakásba.

Az év végi vendégjárás során gyakori ajándék a vágott virág. A szép csokor azonban hamar a lakás csúfjává válhat. Ha egy-két trükköt ismerünk, akkor akár hetekig tartó lakásdísz lehet. Egy növénybarát ad magára, s csak szép, egészséges csokrot visz, pláne olyan helyre, ahol meg is becsülik a virágot.

Hirdetés

Közösség

Szeretjük

Kapanyel.png
szineslogo.png

Szakértőink

Kérdésekkel, problémákkal fordulhattok közvetlenül szakértőinkhez:
Bálint Károly Czauner Péter
kertépítő kertészmérnök
Vagy észrevételeiteket, kérdéseiteket megoszthatjátok velünk is:

Hirdetés

Utolsó kommentek

Könyvajánló

Feedek