Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Fűszerkert minimál

Akinek kertje van, bátran ültethet kedvére bármilyen fűszernövényt, hiszen bőven van hely a terjeszkedésre. Telepítheti a kerti út mellé, elkeríthet külön kis fűszerkertet vagy építhet fűszerspirált is.

Ültessünk levendulát!

A közönséges (más néven keskenylevelű vagy francia) levendula (Lavandula angustifolia) az egyik legigénytelenebb fűszer- és gyógynövény, amellyel kertész találkozhat. Mondhatnánk, a jég hátán is megél, ha nem mediterrán eredetű lenne. Így viszont marad neki a meleg, napos hely, tápanyagban szegény, meszes talaj, ahol akár évtizedekig is élvezhetjük gyönyörű színét és illatát.

levendula1.JPG

Kertek versenye

Most kivételesen nem a Kapanyélen, hanem a Dekor & Mentha blogon, de miért ne pályázhatnátok ott is?! Bárki megmutathatja a zöld térben kialakított kedvenc pihenősarkát, virágágyását, fűszerkertjét vagy kerti dekorációit.

kertverseny-plakát1-2.png

Már hetek óta huhogok a fagyos napok eljöveteléről, a mediterrán növények védett helyre cipeléséről, meg a muskátlis ládák teleltetéséről. Azonban rá kellett jönnöm, hogy az idén korai volt a vészharangok kongatása. Voltak már kritikus pillanatok, de ahogy sok teraszon látni, a leanderek még vígan bírják a szabadban, ahogy a muskátlik is tartják magukat a balkonládákban. Az biztos, hogy új virágot nem hoznak, de még teljes pompájukban díszlenek.

Viszont, amivel biztos nem lehet már tovább várni, az a kerti növények hővédelmének elkészítése. Aki szeretné, hogy tavasszal újraéledjenek kényesebb növényei, annak földdel, szalmával, egészséges falevéllel takarni kell ezeket.

Nagy kincs az egészséges, száraz falevél.jpgNagy kincs az egészséges, száraz falevél

Ha megakadtunk a gyepgondozásban, nem tudjuk, hogyan ültessük szét elburjánzott évelő növényeinket, régóta szeretnénk egy rózsalugast, de nem mertünk belevágni, mindenhez megtaláljuk a megfelelő szakirodalmat a Cser Kiadó akciós kertészeti könyvei között.

Ha nem akarjuk vegyszerekkel bombázni növényeinket, vagy csak kipróbálnánk más módszereket is, a biokertészkedéshez is találunk útmutatót. Fűszernövényeinket nemcsak egymás mellé ültethetjük, építhetünk spirált is, így kertünk dísze lehet az illatos „csiga”.

A Fagyosszentek elmúltával már bármit kiültethetünk, a zöldségféléket és a virágokat sem érheti nagy kár. Egynyári virágágyások kialakításához találunk ötleteket, közben játszhatunk az illatokkal is, a növények telepítésénél figyelhetünk arra, hogy kertünk lepke- és madárbarát legyen.

A könyvek segítségével az erkélyen is berendezhetjük konyhakertünket, teraszunkra mediterrán hangulatot varázsolhatunk.

Májusban kezdődik a kártevőkkel és kórokozókkal folytatott véget nem érő harc. Egy-egy csatát azért megnyerhetünk, melyhez stratégiai tanácsokat is találunk a kínálatban.

Ezermester kertészeknek is érdemes körülnézni: kerti bútorok, pergolák, szerszámkamrák, komposztérlelők, üvegházak építéséhez találnak segítséget. A megfelelő könyvvel kerti tó kialakítása vagy kenyérsütő kemence építése sem lehetetlen.

A tavasz a növekedés időszaka, a Cser Kiadónál pedig a kedvezmények nőnek. 5 vagy több könyv vásárlása esetén már majdnem fél áron juthatunk rendkívül hasznos tanácsokhoz. A fent felsorolt témákon kívül még nagyon sokféle könyv közül válogathatunk, úgyhogy érdemes körülnézni a kiadó webáruházában. Az akció május 20-ig, vasárnapig tart.

Jó böngészést, jó kertészkedést!

Hirdetés

Közösség

Szeretjük

Kapanyel.png
szineslogo.png

Szakértőink

Kérdésekkel, problémákkal fordulhattok közvetlenül szakértőinkhez:
Bálint Károly Czauner Péter
kertépítő kertészmérnök
Vagy észrevételeiteket, kérdéseiteket megoszthatjátok velünk is:

Hirdetés

Utolsó kommentek

Könyvajánló

Feedek