Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

A téli, tavaszi nagy metszési munkát a nyári hajtásválogatással lehet csökkenteni. Ezzel kisebb sokk éri a növényt, mert nem kell annyi később eltávolítandó hajtást növelnie, és kevesebb zöldhulladék keletkezik. Nem szabad arról sem megfeledkezni, hogy a vékonyabb hajtásokat könnyebb vágni.

A nyári orgonát a szezonban többször is érdemes visszavágni, hogy teltebb legyen

Nem most készült ugyan, de nem tudunk róla, hogy 2009 óta megdőlt volna a rekord. Akkor a londoni Hotel Indigo megnyitására álmodták meg és készítették el az óriási függőkosarat.

A 6 x 3 méteres, negyed tonnás kosárba több mint 100 különböző fajta növény, virág került, köztük orchidea, rózsa, borostyán, margaréták, gerbera, páfrányok, tűlevelűek és moha.

Dugványozzunk, jó lesz!

A tömegnövényekre kár sok pénzt költeni, a meleg nyárban házilag is sokszorosíthatjuk őket. Az eljárások többsége egyszerű, és aki próbálkozik, nem sokat veszíthet, ha esetleg a fióka életre keltése nem sikerül.

A folyamatosan nyíló egynyári virágokról már lehet magot gyűjteni. Azt azonban tudni illik, hogy nem hibrid-e a szaporításra kiszemelt növény. Ha igen, akkor felesleges a magfogás, mert nem biztos, hogy az utód hasonlítani fog.

A természetben a kúszónövények mindig megtalálják a módját, hogy kedvükre kapaszkodjanak felfelé. Ugyanezt a kertben is megteszik, ha módjuk van rá: egy fa vagy fal mellé ültetett, esetleg véletlenül megeredt borostyán, vadszőlő, lonc vagy futórózsa akár segítség nélkül is képes megkapaszkodni.

Aki Kelet-Angliában (Norfolk) Kings Lynn környékén éppen a Frizzleton Farm felé téved, ne lepődjön meg, ha egyszer csak egy hatalmas sárkányba botlik. Megijedni nem kell, csak ámulni, mert ilyen sövényt nem sűrűn lát az ember.

Hirdetés

Közösség

Szeretjük

Kapanyel.png
szineslogo.png

Szakértőink

Kérdésekkel, problémákkal fordulhattok közvetlenül szakértőinkhez:
Bálint Károly Czauner Péter
kertépítő kertészmérnök
Vagy észrevételeiteket, kérdéseiteket megoszthatjátok velünk is:

Hirdetés

Utolsó kommentek

Könyvajánló

Feedek