Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

A természetben a kúszónövények mindig megtalálják a módját, hogy kedvükre kapaszkodjanak felfelé. Ugyanezt a kertben is megteszik, ha módjuk van rá: egy fa vagy fal mellé ültetett, esetleg véletlenül megeredt borostyán, vadszőlő, lonc vagy futórózsa akár segítség nélkül is képes megkapaszkodni.

Romantika a kertben

Egy romantikus stílusú kert első látásra olyan, mint a lusta kertész portája: minden burjánzik, boldog összevisszaságban nő, akárhova lépünk, mindig valami vártalan, izgalmas dologba csöppenünk, ugyanakkor béke és nyugalom vesz körül.

Ez a "hanyagság" azonban csak látszólagos, hiszen a romantikus környezet alapja mindenféle futó, bokrosodó, kúszó, csüngő rózsa, amely semmiképpen nem tartozik az igénytelen növények közé. Egy szemet gyönyörködtető, illatozó rózsakert nem a véletlen műve.

Reggelente egyre többször jelennek meg az ablakpárkányunkon a cinkék, sokszor be is kopognak. Ilyenkor hajlamosak vagyunk azt gondolni, "hazajöttek" és szólnak, hogy éhesek. Pedig csak az üvegen levő apró rovarokat kapkodják, ill. a saját tükörképüket "fenyegetik", és eközben koppan a csőrük az ablaküveghez, ahogy az MME honlapján olvashatjuk.

Cinikék-2012-18.JPG

Azért nem baj, ha már most elkezdjük etetni őket, nem fogják visszautasítani a finom falatokat. Viszont, ha belekezdtünk, már felelősséggel tartozunk az odaszoktatott madarakért, ezért tavaszig (március vége, április eleje) folyamatosan táplálnunk kell őket. Van is kit, mert szerencsére az amúgy is gazdagnak számító hazai madárvilágból sok faj kedveli a lakott területeket.

Hévízi anzix

A látogató Hévízen október utolsó, november első napjaiban is igen kellemes napokat múlathat. Még az sem baj, hogy hullik a hó, ahogy idén. Hévíz fő attrakciója a tó. Érdekes, míg a város - legalábbis, ami a parkoló autók, buszok, és az este világító szállodai ablakok számát illeti - tele van, addig a fürdőépületekben mindig találni szabad nyugágyat.

A tó reggeli ködben

Hirdetés

Közösség

Szeretjük

Kapanyel.png
szineslogo.png

Szakértőink

Kérdésekkel, problémákkal fordulhattok közvetlenül szakértőinkhez:
Bálint Károly Czauner Péter
kertépítő kertészmérnök
Vagy észrevételeiteket, kérdéseiteket megoszthatjátok velünk is:

Hirdetés

Utolsó kommentek

Könyvajánló

Feedek