Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

A természetben a kúszónövények mindig megtalálják a módját, hogy kedvükre kapaszkodjanak felfelé. Ugyanezt a kertben is megteszik, ha módjuk van rá: egy fa vagy fal mellé ültetett, esetleg véletlenül megeredt borostyán, vadszőlő, lonc vagy futórózsa akár segítség nélkül is képes megkapaszkodni.

Kedvenc ikerkertem testvérpár tulajdonosai nagy bajban vannak, a két ingatlan faragott erdélyi fakerítését ugyanis egy derék trombitafolyondár végleg megrogyasztotta. Az alattomos növény képes megtéveszteni gazdáját, hiszen a kívánt cél, a kerítés, pergola, oszlop, rács befutásával hamar végez, bőséggel és buján virágzik. Ráadásul télálló, mi kell hát még ahhoz, hogy hamar a kert kedvence legyen?!

Csábító virágok.jpg

Néhány éve házunk lakói úgy döntöttek, leszámolunk az addigi városi gyakorlattal, mely szerint minden szép és jó, ami az udvaron kinő. Kicsit rendbe rakattuk a kertet, melynek részeként kialakítottak egy pergolával övezett részt, ahol padok és egy asztalka szolgál(ná) a kikapcsolódásra vágyó lakók kényelmét.

A pergolát japán lonccal (Lonicera japonica) ültették körbe, mely tényleg hihetetlen gyorsasággal futotta be a neki szánt támasztékot.

Hirdetés

Közösség

Szeretjük

Kapanyel.png
szineslogo.png

Szakértőink

Kérdésekkel, problémákkal fordulhattok közvetlenül szakértőinkhez:
Bálint Károly Czauner Péter
kertépítő kertészmérnök
Vagy észrevételeiteket, kérdéseiteket megoszthatjátok velünk is:

Hirdetés

Utolsó kommentek

Könyvajánló

Feedek