Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Nem most készült ugyan, de nem tudunk róla, hogy 2009 óta megdőlt volna a rekord. Akkor a londoni Hotel Indigo megnyitására álmodták meg és készítették el az óriási függőkosarat.

A 6 x 3 méteres, negyed tonnás kosárba több mint 100 különböző fajta növény, virág került, köztük orchidea, rózsa, borostyán, margaréták, gerbera, páfrányok, tűlevelűek és moha.

Dugványozzunk, jó lesz!

A tömegnövényekre kár sok pénzt költeni, a meleg nyárban házilag is sokszorosíthatjuk őket. Az eljárások többsége egyszerű, és aki próbálkozik, nem sokat veszíthet, ha esetleg a fióka életre keltése nem sikerül.

A folyamatosan nyíló egynyári virágokról már lehet magot gyűjteni. Azt azonban tudni illik, hogy nem hibrid-e a szaporításra kiszemelt növény. Ha igen, akkor felesleges a magfogás, mert nem biztos, hogy az utód hasonlítani fog.

A természetben a kúszónövények mindig megtalálják a módját, hogy kedvükre kapaszkodjanak felfelé. Ugyanezt a kertben is megteszik, ha módjuk van rá: egy fa vagy fal mellé ültetett, esetleg véletlenül megeredt borostyán, vadszőlő, lonc vagy futórózsa akár segítség nélkül is képes megkapaszkodni.

Aki Kelet-Angliában (Norfolk) Kings Lynn környékén éppen a Frizzleton Farm felé téved, ne lepődjön meg, ha egyszer csak egy hatalmas sárkányba botlik. Megijedni nem kell, csak ámulni, mert ilyen sövényt nem sűrűn lát az ember.

A Bidens ferulifolia nem véletlenül kapta a magyar keresztségben a balkon aranya nevet, mert ez mindent elárul róla. A Közép- és Észak-Amerikából származó növény a napos erkélyek, virágágyak hálás lakója. Viszonylag igénytelen, ha jól érzi magát, májustól a fagyokig ontja aranysárga, csillag alakú, illatos virágait.

DSC_0892.JPG

Hirdetés

Közösség

Szeretjük

Kapanyel.png
szineslogo.png

Szakértőink

Kérdésekkel, problémákkal fordulhattok közvetlenül szakértőinkhez:
Bálint Károly Czauner Péter
kertépítő kertészmérnök
Vagy észrevételeiteket, kérdéseiteket megoszthatjátok velünk is:

Hirdetés

Utolsó kommentek

Könyvajánló

Feedek