Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

A hétvégén a tavalyi Syma Csarnokos kitérő után az idei Hortus Hungaricus visszakerült oda, ahol jól érzi magát: a szigetszentmiklósi Flora Virágpiacra. Gyakorlott kiállítók és látogatók szerint is sokkal jobb ez a hely mindenkinek, főleg autósoknak, mert a Hortus-busz - mint utólag megtudtam - pénteken nem járt. Mindegy, így legalább hosszú évek után újra átélhettem egy keveset a helyközi járatok semmihez sem hasonlítható légköréből.

De ne szaladjunk előre: bár nagyon vártam a hétvégi programokat, végül úgy hozta a sors, hogy csak péntek délelőtt tudtam kimenni, szerencsére már akkor is volt látnivaló bőven. Az idei Hortus központi témái a magyar termékek és az ősz voltak, így nem csoda, hogy elég nagy területet foglaltak el a jellegzetes magyar gyümölcsök, zöldségek.

alma.JPG

zeller.JPG

Trendi kertek 2013-ban

Az ősz az iskolakezdés és a levélhullás mellett a kertészeti kiállítások és vásárok időszaka. A világban sok helyen ilyenkor gyűjtik össze a kertbarátok az ötleteket, inspirációkat kertjük, környezetük jövő évi kialakításához. A Hortus Hungaricusig még egy kicsit várni kell, de a türelmetlenebbek már a napokban megtudhatták Kölnben, mi lesz a trend a kertekben 2013-ban. Szeptember 2-4-ig tartott a Spoga Gafa Kertészeti Kiállítás.

gartenmesse-9.jpg

jatek.jpg

Lassan vége a nyárnak, sok fáról már potyognak a levelek, kezdődik az iskola - ez mind mind az ősz közeledtét jelzi. Meg a Hortus Hungaricus Kiállítás és Vásár is, melyre mostani játékunkkal belépőket lehet nyerni. Semmi mást nem kell tenni, csak az alábbi 4 kérdésre helyesen válaszolni:

1. Hányadik Hortus Hungaricus Nemzetközi Kertészeti Szakkiállítást és Vásárt rendezik meg idén a szigetszentmiklósi Nagybani Virágpiac területén szeptember 21-23. között?

2. Melyik gyógynövényünket nyilvánította nemrég eredetvédetté az Európai Unió?

3. Milyen elnevezést kapott az idei Hortus Hungaricus központi programja, szakmai napja? 

4. Minek jegyében rendezik meg a Hortus Hungaricuson a VIII. Hortus Virágkötészeti Kupát?

A válaszokat a kapanyelinfo@gmail.com címre várjuk a beküldő pontos nevével, címével és telefonszámával.*

Beküldési határidő: 2012. szeptember 14.

A helyes válaszokhoz segítséget nyújt előző bejegyzésünk és a Hortus Hungaricus weboldala.

A minden kérdésre jól válaszolók közül 5 szerencsés nyertes 1-1 db belépőt kap a Hortus Hungaricus Kiállításra, és 1-1 Zöld Újság éves előfizetést a Flora Hungaria Kft. jóvoltából.
Játsszatok és nyerjetek!

*A nevezési adatok harmadik fél számára nem hozzáférhetők.

Kezdhetjük vágni a centit, mert ha szeptember, akkor Hortus Hungaricus! Már csak három hét, és újra a régi helyszínen, Szigetszentmiklóson nyílik meg 19. alkalommal az ősz legnagyobb kertészeti szakkiállítása és vására.

1000x280-slide01.png

Szeptember 21-23. között a Flora Hungaria Nagybani Virágpiac területén, mintegy 3500 nm-en várja a hazai kertészeti élet színe-java a növényvilág rajongóit.

Hortus Hungaricus Nemzetközi Kertészeti Szakkiállítás és Vásár

2011. szeptember 23-25.

Budapest, SYMA Rendezvénycsarnok

Pénteken immár 18. alkalommal nyitja meg kapuit a Hortus Hungaricus, Magyarország legnagyobb kertészeti kiállítása. A régi helyszínt kinőve, idén új helyen, a SYMA Rendezvénycsarnokban várják az érdeklődőket.

Hirdetés

Közösség

Szeretjük

Kapanyel.png
szineslogo.png

Szakértőink

Kérdésekkel, problémákkal fordulhattok közvetlenül szakértőinkhez:
Bálint Károly Czauner Péter
kertépítő kertészmérnök
Vagy észrevételeiteket, kérdéseiteket megoszthatjátok velünk is:

Hirdetés

Utolsó kommentek

Könyvajánló

Feedek