Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

A kényelmes és okos kertész nem hajolgat, hanem a földet emeli megfelelő magasságba. Persze nem csak ez az egyedüli oka az ágyás megemelésének. Ha már itt tartunk, a hétrét görnyedésnél, fárasztó guggolásnál jobb, ha mint az ivó zsiráf, széles terpeszben állva hajladozunk. Valahogy így:

Azt mondják a hozzáértők, időnként változtatni, újítani kell, akármivel foglalkozik is az ember. A tavasz közeledtével a természet ezt minden évben megteszi, a Kapanyél életében pedig most jött el ez a pillanat.

Bár a post.r felületén teljesen újak vagyunk, a Kapanyél januárban ünnepelte 3. születésnapját. Annak idején egy lelkes, sokféle emberből álló kis csapat kezdte a blogolást. A szerzők között megfordult már bölcsész, tanár, mérnök, statikus, ornitológus, de munkánkat folyamatosan szakértők is segítik: Czauner Péter kertészmérnök és Bálint Károly kertépítő. Sokfélék vagyunk, ezért témáink is szerteágazóak, de egy közös pontunk van: minden érdekel bennünket, ami a kerttel, a kertészkedéssel kapcsolatos. Van köztünk, aki csak néhány balkonládában gondozza gangkertecskéjét, van, aki zsebkendőnyi kertet birtokol. Van, aki csak virágokat nevel, és van, aki több gyümölcsöst, konyhakertet is művel.

Holnaptól napokig havas-napos időjárást ígérnek, ami a legjobb alkalom, hogy gyönyörű fotók készüljenek nemrég meghirdetett pályázatunkra. Komoly cégek ajánlottak fel értékes nyereményeket, úgyhogy igazán érdemes kattogtatni a fényképezőgépet! Mai posztunkban bemutatkoznak a felajánlók és a nyeremények. 

Névtelen.jpgAz AGRO.bio Hungary Kft. 2001-ben alakult azzal a céllal, hogy minél szélesebb körben megismertesse és elterjessze a BactoFil® mikrobiológiai termékcsalád használatát. Ezt a szabadalommal védett terméket mintegy 15 éves kutató- és fejlesztő munka során hozták létre magyar mikrobiológusok.

 A BactoFil® termékcsalád rövid időn belül vezető termékké vált a mikrobiológiai talajerő-pótló készítmények között, jelenleg közel negyven országban szabadalmaztatott. A cég által nyújtott komplex mikrobiológiai megoldások természetes módon biztosítják a talajok tápanyag-szolgáltató képességét és javítják a termékenységét.

A nyereménynek felajánlott ALGAFIX mikrobiológiai levélpermet természetes, élő balatoni zöldalgát tartalmazó készítmény, mely bármely dísznövény és a zöldségféle leveleire permetezve serkenti növekedésüket és fokozza az ellenálló képességüket. Minden évszakban használható, úgy, hogy a permet a levelek fonákját is befedje. Használata hetente indokolt, így látványosabb hatás érhető el. 

A Symbivit természetes eredetű mikorhizza gombákat tartalmaz, amely a növény egész életére szóló támogatást nyújt a virágos növények és zöldségfélék legtöbbjének, valamint a legtöbb fásszárú növénynek. A növény jobban fejlődik, több virágot és termést hoz. A gomba-gyökér kapcsolat miatt nő a növény tápanyag- és vízfelvétele.

A szerencsés nyertesek pedig Agro.bio pólóban kényeztethetik növényeiket a fenti termékekkel.

Cser_Logo.jpgA Cser Kiadó könyveinek széles palettáját már hosszú évek óta nagy számban színesítik a kertészeti témájú kiadványok. Az élvezetes stílusban íródott vagy fordított könyvek között a család minden tagja találhat kedvére valót. A szerencsés nyertesek 1-1 értékes kertészeti könyvet kapnak, melyekből megtudhatják, hogyan tervezzenek szép kertet vagy hozzanak rendbe egy már elfuseráltat, ill. milyen teendők vannak a kertben egész éven át.

Oazis_Logo.jpgAz Oázis Kertészet 1987-ben, családi vállalkozásként indult. Évről-évre fejlődött, terjeszkedett, melynek köszönhetően mostanra országos áruházlánccá nőtte ki magát. Magyarországon az Oázis honosította meg a „gardencenter” fogalmát. A Franchise rendszerben működő Oázis Kertészetek az ország legnagyobb szobanövény- és kiegészítőtermék-választékát, valamint jelentős faiskolai árukészletet kínálnak. A kisebb települések adottságaihoz és igényeihez alkalmazkodva létrejött egy újabb áruházforma, az Oázis Mini, mely csak tavasztól őszig várja a vásárlókat.

A nyereményként felajánlott vásárlási utalványok országszerte 18 kertészetben válthatók be, ahol bel- és kültéri dísznövényeken, növényápolási szereken és kellékeken keresztül, karácsonyi dekorációs kellékekig és ajándéktárgyakig minden beszerezhető. Az utalványok minden akciós termék vásárlásakor is érvényesíthetők. 

vitaf legkicsi.jpg A VITAFLÓRA növénytápoldat-család termelését és forgalmazását a 100 százalékosan magyar tulajdonú VITAFLÓRA Termelő és Szolgáltató Kft. végzi. Az első VITAFLÓRA márkanevű növénytápoldatok 1983-ban jelentek meg a piacon. A társaság kutatómérnökei azóta újabbakat fejlesztettek ki, melyeket szakkertészetekben történő tesztelés után hoztak forgalomba, így jelenleg 17 különböző összetételű folyékony tápoldatot és 3-féle táprudat kínálnak a felhasználóknak.

A felajánlott nyereményeket a legkedveltebb termékek közül válogatták: a VITAFLÓRA Muskátli és balkonnövény tápoldat az öntözővízzel adagolva biztosítja az összes tápanyagot és a hiánybetegségek megelőzéséhez szükséges mikroelemeket.

Az örökzöldek (fenyőfélék, tuják, borókafélék, tiszafák stb.) erőteljes, egészséges fejlődéséhez szükséges valamennyi makro- és mikroelemet tartalmazza a VITAFLÓRA Örökzöld növények tápoldat. Nagy magnézium-, kis sótartalma és savas kémhatása miatt kiváló táp rododendronok és azáleák talajához is.

A VITAFLÓRA Virágos növények és a VITAFLÓRA Levéldísznövények tápoldat a szobanövények egészséges fejlődését támogatja. A virágzó növények fokozottabb foszfor- és káliumigényét, míg a levéldísznövények nagyobb nitrogénszükségletét elégítik ki.

Amint látszik, érdemes pályázni a 100.000 forint összértékű nyereményekért. Elő a fényképezőgépekkel, várjuk a fotókat!

nyeremenyek_csik.jpg

Trendi kertek 2013-ban

Az ősz az iskolakezdés és a levélhullás mellett a kertészeti kiállítások és vásárok időszaka. A világban sok helyen ilyenkor gyűjtik össze a kertbarátok az ötleteket, inspirációkat kertjük, környezetük jövő évi kialakításához. A Hortus Hungaricusig még egy kicsit várni kell, de a türelmetlenebbek már a napokban megtudhatták Kölnben, mi lesz a trend a kertekben 2013-ban. Szeptember 2-4-ig tartott a Spoga Gafa Kertészeti Kiállítás.

gartenmesse-9.jpg

Ritkán születik valaki növénybarátnak, hobbikertésznek. De még a természeti dolgok iránt fogékony gyerekek között is kevesebb a növénybarát, mint akit inkább a mozgó dolgok kötnek le. A nyár igencsak alkalmas a növények szeretetének továbbadására, ha a szülők és nagyszülők jól fognak hozzá.

Photo_Enfants_Jardin.jpg

Hirdetés

Közösség

Szeretjük

Kapanyel.png
szineslogo.png

Szakértőink

Kérdésekkel, problémákkal fordulhattok közvetlenül szakértőinkhez:
Bálint Károly Czauner Péter
kertépítő kertészmérnök
Vagy észrevételeiteket, kérdéseiteket megoszthatjátok velünk is:

Hirdetés

Utolsó kommentek

Könyvajánló

Feedek