Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Fürtös gyöngyike

Ilyenkor még mindig csak a korai virágok nyílnak, amelyek közül nagyon nehéz kedvencet választani, de nálam (fürtös) gyöngyike mindenképpen közéjük tartozik.

Fagyteszt után

Átestek a telelőhelyükről kertbe, balkonra helyezett növények az első komolyabb fagyteszten, mostanra kiderült, melyik mennyire bírja a mínuszokat. A túl bátor hobbikertészek már számolhatják veszteségeiket. A mostani mínusz 4-9 fokos fagyok még nem az utolsó tavaszi hidegek, fagyos napokra akár még májusban is lehet számítani, így az érzékeny növényeket csak akkor érdemes kirakni a szabadba, ha takarásukról, védett helyre vitelükről bármikor tudunk gondoskodni. Az enyéim mobil ládában voltak, éjszakára becipeltük őket, s nappal költöztek vissza.

A macska melegen tartja a növényt

Ugye emlékszünk a Hyppolit, a lakáj híres jelenetére?


Mi is így vagyunk ezzel, sőt tavasszal a hagymást is hagymással szeretjük! Bízunk benne, hogy nem vagyunk egyedül, ezért mostani fotópályázatunk témájának a tavaszi hagymás virágokat választottuk.

 

Várjuk Olvasóink kedvenc hagymásairól készült saját fotóit. Helyszíni megkötés nincs, lehet saját kertben, a szomszédnál, az utcán, parkban vagy virágboltban készült kép.
Egy pályázó legfeljebb 3 fotóval pályázhat, rövid leírással, hol, milyen körülmények között készültek a képek.

A beküldött képeket ismét a Kapanyél csapata bírálja el, az első három helyezett értékes ajándékokat kap.

A fotókat (versenyzőnként tehát legfeljebb 3 darabot) a fotopalyazat@kapanyel.hu e-mail címre várjuk, névvel, címmel, telefonszámmal*.

Beküldési határidő: 2012. április 29. vasárnap.

Nyeremények:
A legszebb képeket beküldők hobbikertész ajándékcsomagokat nyernek a Vitaflóra Kft. és a Cser Kiadó felajánlásában.

I. díj: 20 000,-Ft,
II. díj: 15 000,-Ft,
III. díj: 10 000,-Ft értékben.

Mindenkinek sok sikert, magunknak sok szép fotót kívánunk!

Együttműködő partnereink:

Vitaflóra Kft. - A virágbajnok
 

 Cser Kiadó – A mindennapok szakkönyvei  

 

 

 

* A nevezési adatok harmadik fél számára nem hozzáférhetőek.

Hagymá(s)t az ablakba!

Fura időszak van mostanság. Január vége lévén sokan már a tavaszt várják, mások nem bánnák, ha lenne még egy kis tél. A növények sem igazán tudják, mitévők legyenek: a hóvirág már újévkor kibújt, sok növény hozza rügyeit, pedig a nagy fagyok még csak most várhatók. Legalábbis az előrejelzések szerint. Mindenesetre, akinek nincs elég türelme kivárni, míg a tavaszi hagymások kibújnak a kertben, vagy esetleg kertje sincs, hajtasson ilyen növényeket a lakásban.

Illatok kertje

Ahogy közeleg a tél, egyre inkább elméleti síkra terelődik a kertészkedés. Ez jó alkalom arra, hogy eltervezzük, milyen legyen a kertünk jövőre. Az alábbiakban az illatos kert kialakításához adunk ötleteket.

Mindenkinek más a kedvenc illata. Van, aki a lilaakác bódító illatára esküszik és van olyan is, aki a tavaszi orgonaillattal nem tud betelni. Egy biztos, a kertben mindenképpen kell lenniük illatos növényeknek.

Lilaakác

Hirdetés

Közösség

Szeretjük

Kapanyel.png
szineslogo.png

Szakértőink

Kérdésekkel, problémákkal fordulhattok közvetlenül szakértőinkhez:
Bálint Károly Czauner Péter
kertépítő kertészmérnök
Vagy észrevételeiteket, kérdéseiteket megoszthatjátok velünk is:

Hirdetés

Utolsó kommentek

Könyvajánló

Feedek