Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Ahogy már az előző programajánló posztban beharangoztuk, indul a játék az ingyenes belépőjegyekért a Hortus Hungaricus Nemzetközi Kertészeti Szakkiállítás és Vásárra.

Ma és a jövő hét elején felteszünk 1-1 kérdést a kiállítással kapcsolatban. A válaszokat nem egyesével, hanem a játék végén együtt várjuk majd. A hibátlan megoldásokat beküldők között 6 db belépőt sorsolunk  ki a 2104. szeptember 19-21 között megrendezésre kerülő Hortus Hungaricusra.

Az első kérdés:

Mi a Hortus Hungaricus jelentése?

1. Virágkiállítás

2. Magyar virág

3. Magyar kert

A helyes választ jegyezzétek meg. Amíg a második kérdés is megérkezik, érdemes böngészni a kiállítás programjait a www.hortushungaricus.hu oldalon.

Sok sikert!

Már csak két hét, és újra megnyitja kapuit a Nagybani Virágpiac, virágillatba borul Szigetszentmiklós, ahol 20. alkalommal kerül megrendezésre a Hortus Hungaricus, hazánk legnagyobb kertészeti szakkiállítása és vására.

Dugványozzunk, jó lesz!

A tömegnövényekre kár sok pénzt költeni, a meleg nyárban házilag is sokszorosíthatjuk őket. Az eljárások többsége egyszerű, és aki próbálkozik, nem sokat veszíthet, ha esetleg a fióka életre keltése nem sikerül.

A folyamatosan nyíló egynyári virágokról már lehet magot gyűjteni. Azt azonban tudni illik, hogy nem hibrid-e a szaporításra kiszemelt növény. Ha igen, akkor felesleges a magfogás, mert nem biztos, hogy az utód hasonlítani fog.

Romantika a kertben

Egy romantikus stílusú kert első látásra olyan, mint a lusta kertész portája: minden burjánzik, boldog összevisszaságban nő, akárhova lépünk, mindig valami vártalan, izgalmas dologba csöppenünk, ugyanakkor béke és nyugalom vesz körül.

Ez a "hanyagság" azonban csak látszólagos, hiszen a romantikus környezet alapja mindenféle futó, bokrosodó, kúszó, csüngő rózsa, amely semmiképpen nem tartozik az igénytelen növények közé. Egy szemet gyönyörködtető, illatozó rózsakert nem a véletlen műve.

Régi adósságot törlesztettünk a hétvégén, és majdnem idén is lecsúsztunk a lényegről. Sok éve készültünk már, hogy meglátogatjuk az Alcsúti Arborétum hóvirágait, de a korábbi években vagy esett az eső, vagy pl. tavaly hirtelen visszajött a tél, így mindig elmaradt. Pedig nagyon megér egy kirándulást! Már az odavezető etyeki út is egy csoda a 170 éves platánsorral, az arborétumban pedig kora tavasszal egyik ámulatból a másikba esik a látogató.

Hirdetés

Közösség

Szeretjük

Kapanyel.png
szineslogo.png

Szakértőink

Kérdésekkel, problémákkal fordulhattok közvetlenül szakértőinkhez:
Bálint Károly Czauner Péter
kertépítő kertészmérnök
Vagy észrevételeiteket, kérdéseiteket megoszthatjátok velünk is:

Hirdetés

Utolsó kommentek

Könyvajánló

Feedek