Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Romantika a kertben

Egy romantikus stílusú kert első látásra olyan, mint a lusta kertész portája: minden burjánzik, boldog összevisszaságban nő, akárhova lépünk, mindig valami vártalan, izgalmas dologba csöppenünk, ugyanakkor béke és nyugalom vesz körül.

Ez a "hanyagság" azonban csak látszólagos, hiszen a romantikus környezet alapja mindenféle futó, bokrosodó, kúszó, csüngő rózsa, amely semmiképpen nem tartozik az igénytelen növények közé. Egy szemet gyönyörködtető, illatozó rózsakert nem a véletlen műve.

Kicsit temetőhangulatú, de mégiscsak igen formás bokrocska a hortenzia. Gömb alakú kékes, lilás virágaival szerényen húzódik meg az árnyas kertekben. A hűvös szépség azonban csak látszólag szerény, mert igényei rendkívül nagyok.

Hortenzia

Régebben nem szerettem a hortenziát, kicsit "művirág" hatásúnak tartottam. Az utóbbi években viszont egészen megkedveltem, bár még most is kicsit túl tökéletesnek tartom. Néhány éve be is szereztem egy hortenziatövet, amit másfél év alatt sikeresen kipusztítottam. Igaz, nem is nagyon néztem utána, hogy milyen kertet, milyen körülményeket szeret ez a növény. Hogy ne járjatok úgy, mint én, összegyűjtöttem néhány tudnivalót a hortenziáról.

Hirdetés

Közösség

Szeretjük

Kapanyel.png
szineslogo.png

Szakértőink

Kérdésekkel, problémákkal fordulhattok közvetlenül szakértőinkhez:
Bálint Károly Czauner Péter
kertépítő kertészmérnök
Vagy észrevételeiteket, kérdéseiteket megoszthatjátok velünk is:

Hirdetés

Utolsó kommentek

Könyvajánló

Feedek