Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Bár az időjárás egyelőre nem sok jóval kecsegtet, egy kis kerti ténykedés biztosan belefér majd a hétvégén.

Fitoland szakmai nap

Egy újabb programot ajánlunk a hétvégére:

A Fitoland szakmai napot tart, amelynek témája a muskátli lesz. Szakértőktől tanácsokat kérhetünk, és beszámolót is hallhatunk a muskátliról: Erdős Attila arról beszél, hogyan lesz a szaporítóanyagból muskátli, Tillyné dr. Mándy Andrea a muskátlifajtákról és ápolásukról tart érdekes előadást.

 

A szakmai napon a részvétel ingyenes, az érdeklődők sorsoláson vehetnek részt, ahol beültetett balkonládát sorsolnak ki.

Cím: 1223 Budapest, Rókales. u. 2-4.

Akinek még nincsen tele a fagyasztója, hűtője, gyomra (másról nem is beszélve) a medvehagymával, íme két nagyszerű program a hétvégére:

Az Orfűi Medvehagyma Fesztivál már ma elkezdődik, a részletes programot megtaláljátok itt.

A másik a szombaton kezdődő Medvehagyma Napok Bakonybélben, melyet idén már negyedik alkalommal rendeznek meg. A két napos program részletesen itt olvasható.

Mindkét helyszín gyönyörű, ha tehetitek, menjetek, szedjétek, egyétek a medvehagymát, vagy csak egyszerűen hemperegjetek meg benne! 

Idén ötödik alkalommal rendezik meg az Újbudai Kertészeti Kiállítást és Vásárt.

A kiállítás főbb témái: dísznövények, díszfaiskolák, kertépítészet, kerttervezés, virágföld, tápanyag-utánpótlás, növényvédelem, kerti munkaeszközök, kerti bútorok, öntözéstechnika stb. Ezenkívül színvonalas előadásokat is hallgathatunk, többek között blogunk két szerzője, Megyeri Szabolcs és Bálint Károly is tartanak előadást a fűszernövények termesztéséről, valamint a kertépítés folyamatáról.

 Találkozzunk a kiállításon!

Salátaboglárka

Kora tavasszal kínálják a bükkös, a gyertyános-tölgyes és a ligeterdők a finom salátának való, 8-10 cm magas kis növényt, a salátaboglárkát (Ranunculus ficaria). Lombfakadás előtt tömegesen nyílik, sárga virágszőnyeggel borítja az erdők alját. Aranysárga szirmai keskenyek, hosszúkásak, fényesek. Levelei vese alakúak, fényes zöldek. Csak a fiatal leveleket lehet salátaként fogyasztani. Gyógynövényként nem jelentős, de Lukács Endréné: Lukácsné gyógyteái c. könyvében az aranyér elleni tea egyik alkotójaként megemlíti. A tea receptje és használata a következő:

Hirdetés

Közösség

Szeretjük

Kapanyel.png
szineslogo.png

Szakértőink

Kérdésekkel, problémákkal fordulhattok közvetlenül szakértőinkhez:
Bálint Károly Czauner Péter
kertépítő kertészmérnök
Vagy észrevételeiteket, kérdéseiteket megoszthatjátok velünk is:

Hirdetés

Utolsó kommentek

Könyvajánló

Feedek