Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Egy vicces mondás szerint a legénylakásban a szobanövények mind kiszáradtak, de a hűtőben már csírázik valami. Nem kell azonban ennek így lennie. Annak járunk utána, hogyan lehet egy agglegénylakásból élő oázist varázsolni.

Először is le kell szögeznünk, hogy a legtöbb férfi - tisztelet a kivételnek - nem tud bánni a növényekkel, ezért nekik könnyen gondozható és minimális törődést igénylő növényekre van szükségük. Ezek a zöld lakótársak feldobják a lakás hangulatát és kellemes környezetet is teremtenek.

Az ideális gyepszegély

Szinte nincs olyan kert, ahol ne lenne füves terület, mert ez a legideálisabb természetes mozgástér és pihenőhely. Növényzet is párosul a pázsithoz, amelyet ágyásokba, csoportokba, esetleg szoliterként ültetünk. A gyepet a könnyebb fenntartás érdekében és az esztétika kedvéért ajánlatos valamilyen anyaggal elválasztani. Ennek vonalvezetése, minősége meghatározza a kert arculatát.

Cserepes paradicsom

A paradicsom az egyik legkedveltebb és legtöbbet használt étkezési növényünk.
A városi emberek nagy részének nincs kertje, de nagyon szeretne saját nevelésű zöldségfélét fogyasztani. Ez természetes, hiszen ez biztosan biotermék és teljesen érett állapotban fogyasztható. Az íze, illata sokkal intenzívebb, mint a kereskedelmi forgalomban kapható féléretten szüretelteké. Vitamin- és ásványianyag-tartalma pedig nagyságrendekkel magasabb, de talán a tudat a legfontosabb, hogy napról napra látjuk munkánk és gondozásunk eredményét.

"Gangparadicsom"

Sok szeretettel meghívunk minden érdeklődőt szerzőtársunk és szakértőnk, Megyeri Szabolcs Fűszerkert c. könyvének vetítéssel, tanácsadással egybekötött bemutatójára, amely 2011. június 16-án (csütörtökön) 18.00-19.00 óráig tart a Magyar Borok Házában, a Budai Várban (1014 Budapest, Szentháromság tér 6., bejárat a Hiltonnal szemben).

Az esten a Hilltop Borászat Prémium Chardonnay borait kóstolhatjuk a Príma Pék pogácsái mellé.

A szerzőt köszönti: dr. Koncz Gábor, a Magyar Kultúra Alapítvány igazgatója.

A szerző könyve a helyszínen jelentős kedvezménnyel megvásárolható és dedikáltatható.

Ezt követően, 19 órától koccintás, séta és további eszmecsere a Borház Pincéjében.
Pohárköszöntőt mond: Solnay Dénes, a Magyar Borok Háza - Budai Vár igazgatója.
(1 kóstolójegy ára: 200 Ft, amelyből 1 db 1 dl fehér-, illetve roséborra, 2 db jegy pedig 1 dl vörösborra váltható)


 

Gyerekbarát kert

"A kis herceg szemmel kísérte, hogyan jelenik meg rajta egy óriási bimbó, és sejtette, hogy csodálatos tünemény fog kibontakozni belőle."

Amikor kertet tervezünk, nem csak magunkra gondolunk, szűkebb és tágabb családunknak is otthon kell magát éreznie benne. Így otthona, "játszótere" és jó levegőt biztosító közege ez gyermekeinknek is. Nem mindegy tehát, milyen növénykultúrákkal, milyen kialakításokkal találkozik gyermekünk, miközben felnő. Ezer ötlet kavarog ilyenkor bennünk. A legerősebbek azok, amelyek eszünkbe juttatják gyermekkorunk kertjét, ahol fölnőttünk.

Milyennek is szerettük volna látni gyermekkorunkban a kertünket? Elsősorban vadregényesnek, kellő védettséget nyújtó zugokkal telinek, ahova el lehet bújni, lehet igazi kis gyermekbirodalmat építeni. Ugyanakkor utáltuk a szúrós, és mindenféle ragadós nedvet ontó ágas-bogas cserjéket, a hasadó fákat, amelyekre nem másztunk fel, mert tudtuk: könnyen törik.

Hirdetés

Közösség

Szeretjük

Kapanyel.png
szineslogo.png

Szakértőink

Kérdésekkel, problémákkal fordulhattok közvetlenül szakértőinkhez:
Bálint Károly Czauner Péter
kertépítő kertészmérnök
Vagy észrevételeiteket, kérdéseiteket megoszthatjátok velünk is:

Hirdetés

Utolsó kommentek

Könyvajánló

Feedek