Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Bármilyen körültekintően is ápoljuk szobanövényeinket, nincs 100 százalékos recept a rovarkártevők elkerülésére. A levéltetvekkel, pajzstetvekkel, atkákkal és lisztecskékkel sajnos mindenki megismerkedik. Ha rendszeresen átvizsgáljuk növényeinket, időben felismerjük a kártevőket, hatékonyabban védekezhetünk ellenük.

kép másolata.jpg

Télen a lakásban a fényszegény, meleg körülmények között növényeink hajlamosak a megnyúlásra. A megnyurgult növény könnyebben megbetegszik, hamar betelepszenek a tetvek és az atkák.

A tavaszt váró figyelmes kertészszem már látja kedvencein a változást. Fényesebbek, keményebbek, zöldebbek a levelek, hegyesebb szögbe állnak a hajtások - ébredezik a növény. Már amelyik. Mert vannak a mártírok, amelyekre tudatlan gazdájuk végzetest bajt hozott, holott kis odafigyeléssel jobban is tarthatta volna őket.

1. Ha megtalálják a növény helyét, mindenki jól érzi magát.jpgHa megtaláljuk a növény helyét, mindenki jól érzi magát

A rutinos szobakertészeknek sem tilos a metszés. Persze sokan visszarettennek féltett növényük darabolásától. A metszés, ahogy a szemzés, növényszaporítás vagy éppen a permetezés nem ördöngösség, csupán néhány egyszerű alapszabályt szükséges elsajátítani ahhoz, hogy biztos kézzel nevelhessük növényeinket.

A bonszaj művelői mindent tudnak a metszésről

Egy vicces mondás szerint a legénylakásban a szobanövények mind kiszáradtak, de a hűtőben már csírázik valami. Nem kell azonban ennek így lennie. Annak járunk utána, hogyan lehet egy agglegénylakásból élő oázist varázsolni.

Először is le kell szögeznünk, hogy a legtöbb férfi - tisztelet a kivételnek - nem tud bánni a növényekkel, ezért nekik könnyen gondozható és minimális törődést igénylő növényekre van szükségük. Ezek a zöld lakótársak feldobják a lakás hangulatát és kellemes környezetet is teremtenek.

Hirdetés

Közösség

Szeretjük

Kapanyel.png
szineslogo.png

Szakértőink

Kérdésekkel, problémákkal fordulhattok közvetlenül szakértőinkhez:
Bálint Károly Czauner Péter
kertépítő kertészmérnök
Vagy észrevételeiteket, kérdéseiteket megoszthatjátok velünk is:

Hirdetés

Utolsó kommentek

Könyvajánló

Feedek