Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Csigafrász

A sok eső ugyan jó hír a gombászoknak, de a kertészek foghatják a fejüket, mert az állandó pára, nedvesség nem csupán a gombás megbetegedések melegágya, de a csigák is imádják. Akárcsak a növényeinket.

Azt mondják a meztelen csigáról, hogy azon kevés teremtmények egyike, amelyeknek semmi haszna. Ez biztos így lehet, mert nem beszéltem még olyan kertbaráttal, aki e jószágokról jót tudott volna mondani. A hívatlan kertlakók közt talán leggusztustalanabbak a csigák, közöttük az élen járnak a meztelen csigák.

Pannon csiga

AGROmashExpo 2014

2014. január 29. és február 1. között a Hungexpo területét ismét ellepik az agrárszektor képviselői. Tavaly is már úgy tűnt, hogy a Budapesti Vásárközpont megtelt, de a szervezők szerint idén még nagyobb, nettó 35 000 négyzetméteren várják a látogatókat.

agromash_webkreativ_630x201_HUN.jpg

Idén is együtt rendezik az AGROmashEXPO-t és az AgrárgépShow-t, ahol a hazai gépgyártók és -forgalmazók szép számban vannak jelen. Több pavilonban, de azért mégiscsak egy helyen látható minden újdonság, többek között az Év Traktora is.

A zsidó naptár szerint most van a fák újéve, minden fa születésnapja. Ez alkalomból köszöntsük hát a 2014-es Év Fáját, a mezei juhart!

Ahogy már korábban is hírt adtunk róla, az Országos Erdészeti Egyesület 1996-ban indította el az Év Fája mozgalmat, melynek célja, hogy felhívja a szakemberek és a széles közvélemény figyelmét egy-egy őshonos fafajra. Az eddigi évek során mindig az erdészeti szakma képviselői jelölték ki azt a fafajt, amellyel kapcsolatban aztán egész évben figyelemfelhívó, ismeretterjesztő rendezvényeket szerveznek. A 2014-es évre viszont változtattak az eddigi gyakorlaton: kijelöltek 3 figyelemre érdemes "versenyzőt", és közönségszavazásra bocsátották, melyik legyen a nyertes. Végül a jegenyenyár (Populus nigra cv. Italica), a vénic-szil (Ulmus laevis) és a mezei juhar (Acer campestre) hármasából ez utóbbi került ki győztesen.

450px-Acer_campestre_006.jpg

Szombatra napsütéses szép őszi időt mondanak, és vasárnap is csak a dél-nyugati országrész kezd beborulni, máshol még érdemes kirándulást, kerti munkát tervezni. Aki a tegnapi programajánlóban nem talált kedvére valót, vagy úgy dönt, a saját kertjében tölti a hétvégét, akad azért ott is tennivaló.

szőlő2.jpgFotó: Höltzl Éva

Hirdetés

Közösség

Szeretjük

Kapanyel.png
szineslogo.png

Szakértőink

Kérdésekkel, problémákkal fordulhattok közvetlenül szakértőinkhez:
Bálint Károly Czauner Péter
kertépítő kertészmérnök
Vagy észrevételeiteket, kérdéseiteket megoszthatjátok velünk is:

Hirdetés

Utolsó kommentek

Könyvajánló

Feedek