Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Illatok kertje

Ahogy közeleg a tél, egyre inkább elméleti síkra terelődik a kertészkedés. Ez jó alkalom arra, hogy eltervezzük, milyen legyen a kertünk jövőre. Az alábbiakban az illatos kert kialakításához adunk ötleteket.

Mindenkinek más a kedvenc illata. Van, aki a lilaakác bódító illatára esküszik és van olyan is, aki a tavaszi orgonaillattal nem tud betelni. Egy biztos, a kertben mindenképpen kell lenniük illatos növényeknek.

Lilaakác

Levendula - ki mit tud?

Azt hiszem, a levendulát nem kell bemutatni senkinek. Mindenki tudja, hogy a Földközi-tenger vidékéről származó félcserje, amelynek virágait és leveleit, illetve az ezekből készült olajat vagy őrleményt sokféleképpen felhasználhatjuk.

Ez a hétvége nagyon eseménydúsnak ígérkezik, csak győzzünk választani! A Balatonra készülőknek vagy már ott nyaralóknak érdekes - és főleg illatos - program lehet a tihanyi Levendulafesztivál.

Levendula a kertünkben
A levendula (Lavandula angustifolia) bokros növekedésű, természetes körülmények között félgömb alakú. Levelei keskenyek, hosszúkásak, a levelek fonákja molyhosan szőrös. Júliustól szeptemberig nyíló ibolyáskék illatos virágai álfüzérekben állnak.

Hirdetés

Közösség

Szeretjük

Kapanyel.png
szineslogo.png

Szakértőink

Kérdésekkel, problémákkal fordulhattok közvetlenül szakértőinkhez:
Bálint Károly Czauner Péter
kertépítő kertészmérnök
Vagy észrevételeiteket, kérdéseiteket megoszthatjátok velünk is:

Hirdetés

Utolsó kommentek

Könyvajánló

Feedek