Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

De lehet, hogy világviszonylatban is az. A helyszín Buñol (Valencia), ahol minden év augusztusának utolsó szerdáján hatalmas paradicsompartit rendeznek, a La Tomatinát. A paradicsom nagyon fontos szerepet tölt be a spanyolok életében, minden nap fogyasztják, rendkívül sokféleképpen használják fel, így nem csoda, hogy a szórakozás főszereplője is ez a piros csodagolyó.

Szigetérzés a kertben

Javában zajlik a Sziget Fesztivál, de nem mindenki jut el, még ha esetleg szeretne is. A mostani időjárás a borsos napijegyárral (16.000/fő) kombinálva, plusz az ötcsillagos étel- és italárak sokakat visszatarthatnak, és a tömegiszony sem erős motiváció. Jó hír viszont, hogy a fesztivál programjait a neten élőben nézhetjük, a kertben pedig könnyen megteremthetjük a hangulatot is hozzá.

Nem kell más, csak sok színes kendő, lepedő, párna, a sufniból előhozott régi bútorok, szőnyegek, ha van, függőágy. Tulajdonképpen bármi bevethető a bohém összevisszaság megteremtéséhez, a szigetérzés mindent elbír.

Szürke, szomorú, nedves időre ébredtünk, bár ez utóbbi nem olyan nagy baj, tekintve a szárazságrekordot döntögető őszünket.

Töklámpás Fesztivál

Tegnap este töklámpások lepték el a Hősök terét. A 19 órára meghirdetett Töklámpás Fesztiválra meglepően sok alkotás érkezett, már a fenti időpontban alig volt hely a Milleniumi Emlékmű talapzatán.

A múlt hétvégi programajánlónkban szerepelt a Tóti Diófesztivál, amelyre el is mentünk Lengyeltótiba. Egyrészt, mert szeretjük a diót, másrészt, mert diófaültetvényt még életünkben nem láttunk, harmadrészt, mert meghívtak.

Bár a szüleink vagy nagyszüleink kertjében álló néhány fától eltekintve egyikünk sem foglalkozik diótermesztéssel, "szakmán kívüliként" is rendkívül érdekes, izgalmas dolgokat láttunk, hallottunk.

Hirdetés

Közösség

Szeretjük

Kapanyel.png
szineslogo.png

Szakértőink

Kérdésekkel, problémákkal fordulhattok közvetlenül szakértőinkhez:
Bálint Károly Czauner Péter
kertépítő kertészmérnök
Vagy észrevételeiteket, kérdéseiteket megoszthatjátok velünk is:

Hirdetés

Utolsó kommentek

Könyvajánló

Feedek