Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

A kerti tó - a rendelkezésre álló helytől függetlenül - egyre nagyobb divat, és tényleg akár egy lavórral, vagy némi ásással és tófóliával bárhol létrehozhatunk egy kis "vizesblokkot". A blogon korábban már többször esett szó a különböző méretű tavakról, amelyek kialakításánál fontos, hogy néhány szabályt szem előtt tartsunk.

paddal.jpg

(x) Tea tulipánokkal, Fészek - bölcső, Elérhető nyugalom, Gyermekkori emlékkép… az idei Gardenexpón felépülő gyönyörű bemutatókertek fantázianevei már előrevetítik, milyen izgalmas lesz a Kertpályázat döntője, amibe látogatóként mi is bekapcsolódhatunk, ugyanis részben a mi szavazatunk alapján dől el, ki számíthat a győztesnek járó 1 millió Ft díjazásra a szakma és a nagyközönség elismerésén kívül. A fantasztikus kertek mellett rengeteg újdonság, a legfrissebb kerti trendek és a tavasz illata vár minden kertet szerető látogatót március 21-23. között a Budapest Sportarénában. A Gardenexpo társrendezvénye az Orchidea Ünnep több ezer virágzó orchidea különlegességet tartogat számunkra.

(x) A hóvirág, a medvehagyma, a virágzó aranyfa és a pacsirta éneke mellett a tavasz legbiztosabb jele minden évben a Gardenexpo. Március 21-23. között a Budapest Sportaréna megtelik a tavasz illatával, a legfrissebb kerti trendekkel, ötletekkel. Ráadásul idén az Orchidea Ünneppel is bővül a kiállítás.

Ha kertünket felkészítettük már a télre, ideje eltenni a szerszámokat is. Amennyiben az utolsó fűnyírás után nem tettük meg, akkor most tisztítsuk meg a fűnyírót: kefével távolítsuk el a rátapadt fűmaradványokat, és ellenőrizzük a késeket, hátha újra kell élezni őket. A benzines fűnyírót lehetőleg üres tartállyal tegyük el.

A kerti locsolócsövet se hagyjuk kint, nehogy a fagy megrepessze, inkább összetekerve akasszuk fel a szerszámos kamrában, sufniban, garázsban, kinek mije van. Ha nincs, építhetünk is egy kis helyeset, pl. ilyet:

házikó.jpg

Ahogy hidegszik az idő, egyre inkább csak a meleg szobából pillantgatunk ki a kertre és a kis tavunkra. Ha jól felkészítettük a télre, nem kell aggódnunk, hogy milyen állapotban köszönti majd a tavaszt.

Madáritató

madáritató_forrással.jpg

A madaraknak télen is szükségük van az itatóra, ezért télen se feledkezzünk meg róla! Ha befagy, törjük fel és távolítsuk el a nagyja jeget (óvatosan a baltával, fólia van a jég alatt!), öntsünk egy-egy fazék forró vizet az itatóba. A maradék jég hamar lehűti, nem kell attól félni, hogy a madarak megégetik magukat, viszont néhány órára fagymentes itatót biztosítunk nekik.

Ne feledkezzünk meg a madáretetőről sem! Nagyon fontos: ha elkezdtük etetni a madarakat, és odaszoktak a kertbe, hóolvadásig - általában március elejéig - folytassuk az etetést!

Hirdetés

Közösség

Szeretjük

Kapanyel.png
szineslogo.png

Szakértőink

Kérdésekkel, problémákkal fordulhattok közvetlenül szakértőinkhez:
Bálint Károly Czauner Péter
kertépítő kertészmérnök
Vagy észrevételeiteket, kérdéseiteket megoszthatjátok velünk is:

Hirdetés

Utolsó kommentek

Könyvajánló

Feedek